Veel Delftenaren maakten gebruik van de mogelijkheid een sneak preview van het nieuwe Stadskantoor te krijgen. (foto: Marco de Swart)
Veel Delftenaren maakten gebruik van de mogelijkheid een sneak preview van het nieuwe Stadskantoor te krijgen. (foto: Marco de Swart)

Vijfhonderd Delftenaren bekijken het nieuwe Stadskantoor

Algemeen

Ruim vijfhonderd nieuwsgierige Delftenaren hebben afgelopen zaterdag een kijkje genomen in het nieuwe Stadskantoor.

De Gemeente Delft organiseerde, vooruitlopend op de officiële opening in 2017, een sneak preview voor direct omwonenden van het gebouw en andere geïnteresseerden uit Delft.

Wethouder Lennart Harpe was aanwezig om uitleg te geven over wat er te zien is in de bestuursvleugel op de eerste verdieping van het gebouw. Hier is ook de kamer van de burgemeester te vinden. Dit was één van de publiekstrekkers op de route die uitgestippeld was door het gebouw. Bezoekers grepen hun kans om even achter zijn bureau plaats te nemen.

Op de derde verdieping werd uitleg gegeven over de inrichting en het gebruik van het gebouw. Zo is bij de inrichting van het nieuwe Stadskantoor gebruik gemaakt van het meubilair en andere inrichtingselementen en materialen vanuit vorige locaties van de gemeente.

De sneak preview vond plaats in 'fase 1' van het Stadskantoor. Dit deel is inmiddels opgeleverd aan de gemeente en omvat 80 procent van het totale gebouw. Sinds 1 februari werken hier ambtenaren en het College van B en W.

In fase 2 worden onder andere de publiekshal en een fietsenstalling voor medewerkers gerealiseerd. De bouw van fase 2 is medio 2015 van start gegaan, na de sloop van het spoorviaduct, en wordt naar verwachting eind 2016 opgeleverd. Begin 2017 is het volledige Stadskantoor inclusief publiekshal gereed en wordt het gebouw officieel geopend.