Afbeelding

Bekende Delftenaren en hun goede voornemens

Algemeen

DELFT – Een nieuw jaar, een nieuw begin. Nieuwe rondes, nieuwe kansen. Volgens vele het moment voor een goed voornemen. We vroegen zes 'Bekende Delftenaren' naar hun goede voornemen. Ter informatie en wellicht ter inspiratie.

Daarvoor zijn we bij Joost Verhoeff aan een verkeerd adres. "Ik heb maar één goed voornemen en dat is géén voornemen", reageert hij. Vorig jaar had hij wèl een goed voornemen: De marathon van Rotterdam uitlopen. "Dat is gelukt, maar nooit meer"", blikt hij terug.
Marieke Rolloos van Atelier Zeven in de Hopstraat wil er weer een 'fleurig jaar' van maken. "Met veel creatieve uitbarstingen en workshops", voegt ze eraan toe. "Daarnaast hoop ik een verschil te kunnen maken voor mensen in mijn omgeving, zoals het Syrische gezin dat ik elke week bezoek. Via Delftse Buur ben ik buddy geworden van dit gezin. Als buddy maak ik ze een beetje wegwijs in Delft en oefen ik Nederlands met ze spreken."
Anouk van Schie, die ooit furore maakte in de meidengroep KUS en nu tv-programma's presenteert, wordt door ons aan het denken gezet. "Want eigenlijk ben ik niet zo goed in het mij voornemen van dingen. Ik probeer het wel, maar meestal hou ik het niet zo lang vol. Maar wellicht is dat dan iets waar ik mij hard voor moet gaan maken." Er is in het leven van Anouk van Schie wel één puntje voor verbetering vatbaar, bekent ze. "Ik ben dus niet zo goed in op tijd komen. Helaas zijn er steeds meer mensen die dat door beginnen te krijgen." Smoesjes over bruggen die open staan of verhuiswagens die de weg blokkeren werken niet meer. "Dus zet ik nu, in de krant Delft op Zondag zwart op wit dat ik m'n uiterste best ga doen om tot en met de laatste dag van 2016 op tijd te zijn." Die staat genoteerd…

Jaar van respect
Bruun van der Steuijt van AV De Koplopers hoopt in elk geval dat 2016 een jaar wordt van respect. "Een jaar waarin mensen aandacht hebben voor elkaar en de dialoog met elkaar aangaan", voegt hij eraan toe. Komend jaar wil hij zich, naast zijn baan, blijven inzetten voor vrijwilligerswerken. "Natuurlijk op 5 mei bij de Trompper Optiek Golden Tenloop en niet te vergeten de Klaas Vaak Droomtijdloop in oktober."
Aad van der Hoeven van Bierhistorie Delft heeft een duidelijk voornemen voor 2016: "Ik wil Delft nog fanatieker op de kaart gaan zetten als bierstad en proberen de gemeente en anderen te overtuigen dat we al dichtbij het predikaat Bierstad zitten."
Nina Voets, bekend van Club Ciccionina en de Museumnacht Delft, denkt er anders over. "Ook al staan we er niet zozeer bij stil, het nieuwe jaar blijft een tijdsmarkering die richting geeft aan het voortduren van het leven", antwoordt ze. "Elk nieuw jaar betekent gelukkig ook weer een jaar erbij. Ciccionina bestaat 29 februari alweer acht jaar, wie had dat ooit kunnen bedenken? In het nieuwe jaar biedt Ciccionina de Delftenaren een veel uitgebreider programma van live-muziek aan, daar ga ik me voor inzetten. Verder is er ook van dinsdag tot en met zaterdag en soms op zondag heel veel te beleven. Want Ciccionina is volwassen geworden en is niet meer uitsluitend in het weekend en in de nacht geopend. En tsja, Ciccionina, dat ben ik natuurlijk ook een beetje na al die jaren."