Joan Koene, Mirjam Biegstraaten en wethouder Stephan Brandligt.
Joan Koene, Mirjam Biegstraaten en wethouder Stephan Brandligt.

Versterking in de strijd tegen armoede

Algemeen

School's cool Delft ondertekende maandag het Pact tegen Armoede. In het bijzijn van wethouder Brandligt zetten Mirjam Biegstraaten en Joan Koene hun handtekening waardoor zij pactpartner zijn geworden.

De nieuwe Pactpartner is een versterking van het Pact tegen Armoede. School's cool is een Delftse mentororganisatie, die leerlingen die extra aandacht nodig hebben, intensief ondersteunt bij de stap van basisschool naar brugklas. Doel van het project is voorkomen van schooluitval en vergroten van kansen van leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Sinds 2007 bestaat in Delft het Pact tegen Armoede. Hierin werken ongeveer 75 instellingen, organisaties en bedrijven samen om met elkaar armoede in Delft te bestrijden. De samenwerking is gericht op het terugdringen van armoede in Delft zodat: minder Delftenaren aan de kant staan, minder Delftse kinderen hoeven op te groeien in armoede, Delftenaren die buiten de boot dreigen te vallen geholpen worden, meer Delftenaren economisch zelfstandig zijn, minder Delftenaren problematische schulden hebben en meer Delftenaren kunnen lezen, schrijven en rekenen.

Veranderingen in de samenleving leiden ertoe dat inwoners en organisaties steeds meer voor elkaar gaan betekenen in de zorg en ondersteuning voor elkaar. De ondertekenaars van het Pact tegen Armoede hebben afgesproken dat zij intensief gaan samenwerken bij het bestrijden van armoede en sociale uitsluiting in Delft. Organisaties die interesse hebben om lid te worden van het Pact kunnen zich aanmelden via www.delft.nl/alselkeeurotelt.