Afbeelding

Louter bekroonde circusacts in familieshow van Groot Kerstcircus

Algemeen

DELFT - Met een snelheid van ruim 100 kilometer per uur vliegt ze door het luchtruim. De Amerikaanse Robin Valencia laat zich bij Groot Kerstcircus Den Haag lanceren vanuit een levensgroot kanon.

Deze act is samen met ruim veertig andere internationale artiesten van 19 december tot en met 3 januari te zien op het Malieveld. De komende editie van Groot Kerstcircus Den Haag is met stunts in en boven de piste spectaculairder dan ooit en vormt het familie-uitje bij uitstek tijdens de kerstvakantie.
Groot Kerstcircus Den Haag behoort tot de grootste Kerst- en Wintercircussen in Europa. Jaarlijks worden overal ter wereld spraakmakende acts gescout die vervolgens twee weken lang exclusief schitteren op het Malieveld. De menselijke kanonskogel vormt het absolute hoogtepunt van de nieuwe voorstelling. Robin Valencia is één van de weinige vrouwen die deze legendarische stunt aandurft. De producenten van Groot Kerstcircus Den Haag zijn er dan ook trots op om Robin Valencia – eerder schitterde ze bij het Circusfestival van Monte Carlo - aan het Haagse publiek te kunnen presenteren. Minstens zo spraakmakend zijn de zes acrobaten die samen de 'Leontiev' groep vormen. Een act van zeldzame klasse die uniek in zijn soort is. Dat geldt ook voor ballerina Eliza Khachutryan. Zij danst op 'spitzen' 12 meter boven de piste op een flinterdunne staalkabel. Met dit huzarenstuk won Eliza in 2014 de bronzen clown op het Circusfestival van Monte Carlo. Een act die schoonheid, spanning en romantiek op een verbluffende manier verbindt en waar het publiek telkens weer met ingehouden adem naar kijkt. Sensationeel is een nieuwe act op een dubbel Rad des Doods, gepresenteerd door de uit Ierland afkomstige Duffy Brothers. Nooit eerder was deze act op het vaste land van Europa te zien. De broers – telgen uit een bekende Ierse circusdynastie – maken grote sprongen vanaf snel door de tent roterende cilinders, ondersteund door opzwepende muziek- en lichteffecten. Speciaal voor Groot Kerstcircus Den Haag is in de zomer van 2015 een geheel nieuwe vorm van luchtacrobatiek gecreëerd die luistert naar de naam 'Aerial Spheres'. Drie slangenmeisjes laten zich in bollen van glas naar de nok van de tent takelen. Daar buigen ze zich in de meest onmogelijke bochten. Deze act wordt extra spannend wanneer de bollen ook nog eens opengaan terwijl ze metershoog boven de piste hangen en de artiesten flirten met de zwaartekracht. Daarnaast ziet het publiek tijdens het Groot Kerstcircus Den Haag onder meer honden, krachtacrobaten, een act op rolschaatsen, clowns en nog veel meer. De voorstelling duurt 2 uur en 20 minuten en vindt plaats in een moderne tent die optimaal bezoekerscomfort garandeert en volledig in kerstsfeer gedecoreerd is.
Kijk voor nog meer informatie & tickets op de website
www.kerstcircusdenhaag.nl.

Maak kans op kaarten
Delft op Zondag heeft meerdere kaarten te vergeven voor de voorstelling van zondag 20 december om 16.00 uur. Wie kans op twee kaarten wil maken, moet de volgende vraag juist beantwoorden en dit mailen naar maakkansopkaarten@delftopzondag.nl. Uit welk land komen de Duffy Brothers?