Afbeelding

Engels onderwijs op De Eglantier is beloond met een kwaliteitskeurmerk

Algemeen

Editie: Week 26, Jaargang 22 |

Om te vieren dat de twee scholen van De Eglantier zijn beloond met het Early Bird-certificaat, kwamen als ‘queen Elisabeth en prince Phillip’ verklede docenten met een oude Bentley, die door Van der Tang Auto’s beschikbaar was gesteld, naar de school in Voorhof om het goede nieuws bekend te maken. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Leerlingen op de openbare basisscholen van De Eglantier in Voorhof en Tanthof krijgen al vanaf groep 1 les over de Engelse taal. Zoveel aandacht voor het Engels is afgelopen week beloond met een Early Bird-certificaat.

Daar zijn de locatiedirecteuren Yvonne den Haan van De Eglantier Voorhof en Erika Kraai van De Eglantier Tanthof trots op. Niet vreemd ook, want het Early Bird-certificaat is een kwaliteitskeurmerk dat door het bureau Early Bird alleen wordt toegekend wanneer een school voldoet aan een aantal eisen omtrent hun Engelse onderwijs èn ze zijn de eerste Delftse basisschool met zo’n keurmerk. “Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kwaliteit van leerkrachten en het aanbod van Engelstalige activiteiten”, legt Yvonne den Haan uit.


Daar is niets mis mee, concludeerde Early Bird tijdens visitaties op De Eglantier, waar leerlingen van groep 1 tot en met groep 8 gemiddeld twee uur per week Engelse les krijgen. Wie al die klassen heeft doorlopen, krijgt na groep 8 een Anglia-diploma. Den Haan: “Die neem je vervolgens mee naar het voortgezet onderwijs, waar ze rekening houden met zo’n diploma.” De Eglantier vindt het belangrijk dat hun leerlingen de Engelse taal machtig zijn. “Delft is een stad met 148 nationaliteiten en op onze school zitten veel internationale leerlingen”, merkt Den Haan op. Basisscholen zijn verplicht om aan leerlingen van de groepen 7 en 8 Engels onderwijs te geven, maar op De Eglantier beginnen ze hier al in groep 1 mee. “Daar zijn we zes jaar geleden mee begonnen en sindsdien heeft het zich verder ontwikkeld. Dat dit nu heeft geleid tot een Early Bird-certificaat is de kers op de taart. Het bevestigt dat we het goed doen en dat geeft een enorme boost. Daar ben je als directeur en leerkracht enorm trots op en ook de ouders van leerlingen vinden het, zo blijkt uit hun reacties, geweldig.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12