Vers van boeren uit de buurt bij Coop Hof van Delftlaan

Algemeen

DELFT – De Coop Hof van Delftlaan in Delft heeft een primeur: vanaf deze week kunnen klanten hier terecht voor verse aardappels, groenten en fruit van boeren uit de buurt.

De gedachte achter dit initiatief van Willem & Drees, het bedrijf van Willem Treep en Drees Peter van den Bosch, is simpel. Verse producten van het boerenland komen normaal gesproken nooit terecht bij groentezaken en supermarkten in dezelfde omgeving. Willem & Drees selecteert daarom boeren die graag hun versproducten in hun eigen omgeving willen afzetten. De selectie is streng: alleen boeren met een hoog kwaliteitsbesef, die duurzaamheid, milieubewustzijn en vakmanschap hoog in het vaandel hebben staan, zijn welkom. 

De producten bij Coop zijn herkenbaar aan de aparte presentatie. Ze bevinden zich in houten kisten met daarop de foto met naam en woonplaats van de boer die verantwoordelijk is voor wat er in de kist ligt. Dankzij dit initiatief van Willem & Drees kunnen klanten van Coop in Delft profiteren van vers van boeren uit de buurt. Soms zijn dat soorten of rassen die normaal nooit te koop zijn. Daarmee gunnen ze lokale boeren een eerlijke boterham en stimuleren ze een steeds duurzamere landbouw. Maar waar het vooral om gaat: klanten kunnen genieten van lekker vers van hier uit de buurt.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12