Afbeelding

Koos van der Burg draait spinners de duimschroeven aan voor Debora

Algemeen

Editie: Week 46, Jaargang 21 |

Delft - Bij gebrek aan een startpistool hanteerde nachtburgemeester Leo Quack twee ballonnen en een cocktailprikker om de eerste spinningbijeenkomst ten bate van inloophuis Debora op gang te schieten. Initiatiefnemer Koos van der Burg begon mild, met een korte instructie, om vervolgens zijn sportvrienden een hoogrood hoofd en een drijfnat shirt te bezorgen. Ze waren er bijna allemaal, net als een aantal jaren geleden toen dertig Delftse oud-voetballers zich tien weken inspanden om een formidabel bedrag voor het Sophia Kinderziekenhuis bij elkaar te trappen, Leen Drevijn, Wout Toet, Giel van Buuren, Alex Nieuwenhout, Chris Treling, Sjaak Lispet.
Scheidsrechter Jan Hageman staat Van der Burg bij met de organisatie van het evenement. Koos deed de sympathieke Delftse leidsman pijn met het constante stevige tempo dat hij de groep oplegde. En ook Wout Toet, die extra gemotiveerd op het spinningzadel had plaatsgenomen. “Mijn zus is vorig jaar aan borstkanker overleden en kortgeleden hebben we gehoord dat een kennis alvleesklierkanker heeft. Als je dat dan allemaal hoort, dan wil je wel een uurtje spinnen.”
Concordia-voorzitter Tinus Vernooy moest noodgedwongen van de zijlijn toekijken. Vernooy, die als hoofdsponsor onder meer de zaalhuur van het evenement voor zijn rekening neemt: “Ik had graag meegedaan, maar ik ben gisteren door mijn rug gegaan. Jammer, maar de volgende keer beter.”
Halverwege de zitting werden de sporters verrast door Jan Middendorp, die namens Krieger en Verhoek met een kist fruit kwam aanbieden voor de broodnodige vitamines.
Onder de deelnemers een tweetal dames, Els van der Krogt, de zuster van Giel van Buuren. “Ik deed vorige keer ook mee. Van Debora had ik nog nooit gehoord, maar nu ik weet waar het voor staat ben ik helemaal blij dat ik meedoe.”
De bedoeling van het evenement is dat de deelnemers zoveel mogelijk persoonlijke sponsoren vinden die er met hun bijdrage voor zorgen dat inloophuis Debora een mooi bedrag tegemoet kan zien. Met die middelen worden de vrijwilliger sin staat gesteld kankerpatiënten op te vangen en afleiding te bezorgen. Elke dinsdagochtend om 10.00 uur beklimmen de sportieve Delftenaren de spinningfietsen in het sportcentrum van de TU aan de Mekelweg.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12