Bekende Delftenaren brengen bijzondere stropdassen op de markt

Algemeen

Kerdy van Vuuren, de nummer twee op de lijst van Bekendste Delftenaren, en Herman Weyers, de nummer drie op die lijst, zijn één als het om de verkoop van beschilderde stropdassen gaat.

DELFT – De Delftse kunstenares Kerdy van Vuuren heeft er de laatste tijd weer lustig op los geschilderd. Deze keer niet op canvas, maar op zijden stropdassen. Met de hand beschilderde ze dassen met daarop werken van bekende Hollandse schilders als Vermeer, Rembrandt, Van Gogh en Jeroen Bosch, maar ook ‘bekende koppen’ zoals die van Michael Jackson, Elvis Presley, André Hazes en The Godfather.

Dat is volgens Kerdy uniek, want nooit eerder heeft iemand in Nederland zulke stropdassen gefrabiceerd. Ook Herman Weyers van het Vermeer Centrum Delft wist dit nieuwe project van Kerdy op waarde te schatten. Hij verkoopt de dassen uit de Vermeer-collectie nu in de winkel van het Vermeer Centrum. Ook bij Hotel Johannes Vermeer aan de Molslaan zijn de beschilderde stropdassen verkrijgbaar. Wie ze allemaal wil zien, kan ze vinden op www.kerdy.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12