Afbeelding

Schouw door Schieoevers levert weer nuttige informatie op

Algemeen

Editie: Week 22, Jaargang 34 |

Op fietsen en scooters werd deze zomer weer door meerdere partijen in Schieoevers geschouwd om te kijken wat beter kan.

DELFT – Vertegenwoordigers van Bedrijven Kring Schieoevers (BKS), de politie, Gemeente Delft en verschillende ondernemers hebben deze zomer weer de halfjaarlijkse schouw gehouden. Volgens coördinator Jaap Langhout van BKS was het weer een nuttige tocht over het bedrijventerrein.

BKS beschikt sinds 2012 over het Keurmerk Veilig Ondernemen. Als onderdeel hiervan gaan de verschillende partijen twee keer per jaar, een keer ’s avonds en een keer overdag, op pad door het gebied om te kijken hoe het veiliger en beter kan worden en hoe het straatbeeld kan verbeteren. Jaap Langhout is positief over de goede samenwerking met de genoemde partijen. “Het mooie is dat je tijdens en na zo’n schouw duidelijke afspraken maakt”, geeft hij aan. “Er gaat veel werk aan vooraf en het is een intensieve klus. Je moet na afloop rapportages maken, plus verslagen van bijeenkomsten. Ik kan me voorstellen dat dit voor bepaalde bedrijventerreinen een moeizaam proces is. Maar Bedrijven Kring Schieoevers is goed georganiseerd, dan kun je zo’n project doorlopen.”


Het levert nuttige informatie over verbeterpunten op. Zoals straatverlichting die wat wegvalt vanwege overwoekerende begroeiing, trottoirs die schots en scheef liggen, zwerfvuil, verzakt wegdek of vervallen bebording. De verantwoordelijke partij gaat hier vervolgens mee aan de slag. Soms is het probleem zo opgelost. “Zoals die keer dat we in de winter een schouw deden”, herinnert Langhout zich. “Toen troffen we bij een pand in Schieoevers een stapel pallets aan. Interessant voor inbrekers en erg leuk voor wie met oud en nieuw een brandje wil maken.” Een kort gesprek met de desbetreffende ondernemer was genoeg om de stapel in mum van tijd weg te krijgen en Bedrijven Kring Schieoevers werd zo weer een klein stukje mooier, beter en veiliger…

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12