Even bellen met... Rieneke de Groot

Algemeen

Rieneke de Groot, projectleider van het Jongeren Informatie Punt Delft. Het JIP Delft organiseert, net zoals dat in andere steden van Nederland gebeurt, de komende dagen de Week van de Liefde.

- Waarom is er eigenlijk een Week van de Liefde?
De Week van de Liefde is vijf jaar geleden ontstaan, omdat we toen een jubileum vierde. Het JIP Den Haag bestond tien jaar, JIP Zoetermeer vijf jaar en het JIP Delft was net begonnen. De eerste Week van de Liefde was overigens in oktober, en omdat het toen zo’n succes was, zijn we er mee doorgegaan, maar dan in de week van Valentijn omdat die week dan sowieso de Week van de Liefde is.

- Weten jongeren genoeg over de liefde, vind je?
Van sommigen dingen wel, van andere dingen weer niet. Ze weten hoe ze verliefd moeten worden, want dat gaat vanzelf en versieren kunnen ze ook wel. Maar over dingen als veilig vrijen en hoe je aangeeft wat je grenzen zijn, daar kunnen ze nog wel wat van leren.

- En voor het uitkomen van homoseksuele gevoelen?
Ja, daarover geven we ook voorlichting. Het is moeilijk om er voor uit te komen, maar het komt natuurlijk ook voor bij jongeren. Vergeet niet dat één op de tien biseksuele of homoseksuele gevoelens heeft.

- Wat is er allemaal te doen deze week?
Op drie Delftse scholen speelt Theater A La Carte hun voorstelling ‘Hoezo ‘lover’boys?’ Ook gaan we dit jaar weer met de Liefdesbus op pad. In deze grote Amerikaanse schoolbus geven we voorlichting over veilig vrijen, grenzen stellen en homoseksualiteit. Op woensdag geven we bij het Stanislascollege aan het Reinier de Graafpad voorlichting aan de leerlingen in samenwerking met het Schoolmaatschappelijk Werk, het RutgersHuis en de Delftse Werkgroep Homoseksualiteit. De lessen zijn, voor alle duidelijkheid, niet openbaar.

- Kunnen jongeren ook bij het JIP Delft terecht?
Natuurlijk. Op dinsdag 12 februari kun je van 14.00 tot 17.00 uur je liefdeshoroscoop laten voorspellen en op vrijdag 15 februari is er een speciale editie van het Seksspreekuur. En als je langskomt, krijg je een leuke verrassing.

- En wat is jouw beste tip voor de komende week?
Geniet van de liefde!

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12