Hortusdag en Plantenruilbeurs in de Botanische Tuin

Algemeen

De Botanische Tuin is een fraai en leerzaam stukje Delfts grondgebied, waar binnenkort een Hortusdag en een Plantenruilbeurs worden gehouden.

DELFT – De wijk Wippolder heeft een heel interessante tuin. Het gaat om de Botanische Tuin aan het Poortlandplein 6. In deze tuin vindt op zondag 11 september a.s. de jaarlijkse Hortusdag plaats. Deze dag duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Een maand later is er een Plantenruilbeurs. Uitgekeken op sommige planten in uw tuin? Ruil ze met andere tuinbezitters tijdens dit evenement op zaterdag 8 oktober a.s. De toegang is helemaal gratis.

Op een kwartier lopen vanaf het centrum van Delft, verscholen achter monumentale universiteitsgebouwen langs het Rijn-Schiekanaal, ligt aan de Julianalaan (Poortlandplein) de Botanische Tuin van de Technische Universiteit Delft. Het is een fraai en leerzaam stukje Delfts groengebied van 2,5 hectare groot. Vroeger was de tuin bekend als 'Cultuurtuin voor Technische Gewassen', omdat die van oudsher veel nuttige of 'technische' planten herbergt. De tuin dateert uit 1917. Er zijn onder meer een parkachtige bomentuin, een kassencomplex met tropische en subtropische planten, een kruidentuin en een 'middentuin' met een mooie collectie nuttige- en siergewassen. De tuin heeft haar eigen specialisaties in het kader van de nationale plantencollectie. Breng een bezoek aan de tuin tijdens deze twee interessante dagen voor tuinliefhebbers. Internet: www.botanischetuin.tudelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12