Kapotte lift Kristalplein kwelt oudere bewoners

Algemeen

Editie: Week 10, Jaargang 23 |

DELFT – Oudere bewoners van het Kristalplein zaten afgelopen week aan huis gekluisterd, en niet vanwege slecht weer. Volgens mevrouw Kwant, die zich voortbeweegt in een scootmobiel, is de lift al sinds maandag kapot.

“Ik word er helemaal gek van”, vertelt ze. “Ik wil dolgraag de deur uit, maar ik kan niet lopen en dus ook niet van de trappen gebruik maken. De lift doet het al sinds afgelopen maandag niet meer. Ik vind het zó onbeschoft dat ‘ie nog niet is gemaakt. Er wonen hier veel oudere mensen, we kunnen allemaal geen kant op. Ik heb Woonbron gebeld, maar die zeggen geen moer. Heel onbeschoft.”

Woonbron-directeur Dennis Gerlof geeft aan dat de woningcorporatie woensdag pas heeft vernomen dat er een storing aan de lift is. “Het probleem zit ‘m in de printplaat”, legt Gerlof donderdagmorgen uit. “Daar worden nu onderdelen voor gehaald en we gaan ervan uit dat de lift vandaag weer in orde wordt gemaakt.” Mocht dat niet zo zijn, dan zal Woonbron de bewoners inlichten. Verder adviseert hij bij dergelijke defecten altijd zo snel mogelijk contact op te nemen. Dat kan bij de in de lift vermelde nummers en bij de woningcorporatie. “Nu weten we pas sinds woensdag dat de lift het niet doet.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12