Truus Feyge: De Bekendste Delftenaar van 2008

Algemeen

Truus Feyge zet zich al jarenlang in voor katten, en dat wordt gewaardeerd.

DELFT – Een unicum: De Bekendste Delftenaar is dit jaar voor het eerst ook de Bekendste Delftse van 2008. De lezers van deze krant bekroonden Truus Feyge van de Kattenhulp Delft de afgelopen weken tot de Bekendste Delftenaar van 2008.

De motivaties die de kiezers bij hun stem voegden zegt genoeg. “Truus is al haar hele leven bezig om katten een goed tehuis te bezorgen”, vat één van hen haar werkzaamheden samen. “Ze wordt jarenlang 'de poezenmoeder van Delft' genoemd”, motiveert een andere lezer z’n keuze. “Ze doet al zo lang goed werk voor de katten! Zo iemand mag wel eens in het zonnetje gezet worden.” Anderen zeggen het in minder bewoordingen: “Omdat ze gewoon de beste is.” 

Ook Roel van Velzen, misschien wel Neerlands bekendste Delftenaar, kon dit jaar weer op veel stemmen rekenen. Voor hem dit jaar echter geen plaat die op nummer 1 kwam en ook in de strijd om de Bekendste Delftenaar moet hij iemand zich voor zich dulden. Herman Weijers, die zich dit jaar naast al z’n andere activiteiten ook nog eens inzette voor het Vermeercentrum, steeg van plek naar 5 naar 3 en zet zijn opmars in de top-10 hiermee voort. 

Martin Stoelinga, die ook in 2009 weer veel in het nieuws kwam, kon wederom op veel stemmers rekenen. Dat leverde hem de vierde plek op. “Hij werkt hard voor zijn partij en komt op voor de mensen”, is de motivatie van één van hen.” Een ander: “Martin Stoelinga zet zich tot het uiterste in om de Delftse Gemeenteraad duidelijk te maken dat een volksvertegenwoordiger meer dient te zijn dan een partijlid, die uit is op eigen belang in plaats van het algemeen belang.” 

De vijfde plek op de lijst wordt bezet door Anouk van Schie van de meisjesgroep KUS. “Anouk is in een razend tempo heel bekend geworden, wij moeten trots zijn dat ze uit Delft komt”, vindt één van de vele lezers van Delft op Zondag die op Anouk van Schie stemde. “Ze ziet er mooi uit, ze kan goed zingen en ze kan een perfecte ambassadrice van Delft zijn”, vindt een ander. Weer een ander vindt het belangrijk dat de jeugd in Delft een Delfts idool kan hebben ‘die een goed rolmodel kan vormen’. “De jeugd van Delft vormt de toekomst van Delft!” 

Pierre van Hauwe ‘kelderde’ van de eerste naar de zesde plek op de lijst. Wellicht vanwege het feit dat hij de Volkszangdag aan zich voorbij moest laten gaan, misschien ook omdat de lezers van Delft op Zondag weten dat je maar één keer de Bekendste Delftenaar kunt zijn. De winnaar van 2006, Bas Verkerk, eindigde dan ook achter Van Hauwe op de zevende plek. De muzikant en tv-presentator Gregor Bak steeg van de twaalfde naar de achtste plek en eindigde zo maar net voor Westerpop-organisator René Steijger. “Met Westerpop zet hij Delft al twintig jaar lang zowel lokaal als regionaal op de kaart”, vindt één van de mensen die op hem stemde. En: “Samen met zijn cluppie Westerkwartierders heeft hij er al die jaren voor gezorgd dat Delft er niet alleen voor het blauw is dat onder de Markt ligt.” 

Hans van Bemmel sluit de top-10 af. De diaken van de Maria van Jessekerk kon ook dit jaar weer op flink wat stemmen rekenen. “Hij doet belangrijk werk voor de minderbedeelden in de stad”, motiveert één van de lezers zijn stem voor Van Bemmel.
 
Opvallend aan de uitslag was verder het opvallend hoge aantal stemmen voor Peter Tetteroo, de in 2002 overleden zanger en gitarist van Tee Set. De vele stemmen zijn een mooi eerbetoon aan de man die Delft met zijn band op de kaart zetten, maar ze konden niet mee worden genomen in de tellingen, aangezien het om de Bekendste nog levende Delftenaar gaat.

Klik HIER voor de complete lijst van de honderd Bekendste Delftenaren.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

!