We moeten niet raar opkijken als sv Den Hoorn gewoon eerste blijft, denkt Aldo Carta

Algemeen

DEN HOORN – En kijk, daar staat sv Den Hoorn zo maar op de eerste plaats. Dat wordt nog wat, dit seizoen, als ze daar niet uitkijken. Zo won sv Den Hoorn afgelopen zondag met 5-3 van het toch niet kinderachtige VELO.

Aldo Carta, de routinier die overkwam van Vitesse Delft, zegt dat de (harde) wind een niet onbelangrijke factor was in deze wedstrijd. “In de eerste helft kwamen we totaal niet aan voetballen toe. VELO verzuimde om meer dan één doelpunt te maken. Het was van onze kant dramatisch. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. We zetten goed druk naar voren, vier kansen leverden vier doelpunten op. VELO kreeg ook kansen, maar ze maakten die niet af. Wij dus wèl. Op basis van inzet en omdat we zo efficiënt waren in de tweede helft hebben we gewonnen. Al werd het, toen we met 4-1 voorstonden en tegen tien man speelden, toch nog een beetje spannend”. 

- Was het een stap terug, toen je van Vitesse Delft naar sv Den Hoorn ging?
“Ja, natúúrlijk. Vitesse Delft is nu dan wel eersteklasser, maar het blijft een verschil, qua voetbalniveau. Wij hebben best een aardige ploeg, maar het is geen Vitesse Delft. Het is gewoon een niveautje lager. Ik was daar niet door verrast, ik heb er bewust voor gekozen”. 

- Waar kan het, denk jij, dit seizoen eindigen met sv Den Hoorn?
“Als je kijkt naar wat we tot nu toe hebben laten zien, dan moet onze doelstelling zijn dat we op die eerste plaats blijven staan. We hebben pas één keer verloren, we hebben twee keer van VELO gewonnen. Het was niet allemaal oogstrelend, daar zijn we ons allemaal van bewust, maar als we kunnen blijven opbrengen wat we de laatste wedstrijden brengen, dan maken we een heel goeie kans”. 

- Had jij verwacht dat de club en trainer Manuel Vissers al zo snel weer uit elkaar zouden gaan?
“Dat was natuurlijk niet de insteek, aan het begin van het seizoen. Hij had weliswaar een contract voor één jaar, maar hij wilde wat neerzetten voor de langere termijn. Nee, ik had dit dus niet verwacht. Of het een verrassing was, dat is iets anders. Op een gegeven moment worden wel dingen duidelijk. Komen er allemaal vragen. Nu zeg ik: het bestuur heeft die beslissing genomen. Zo gaat dat altijd in de voetballerij. Maar ik vind Vissers een prima trainer, dat wil ik wèl kwijt”. 

- Het schijnt dat Vitesse Delft z’n best gaat doen spelers die afgelopen zomer weg zijn gegaan te bewegen terug te komen. Ben jij al benaderd?
Lacht. “Jij bent niet de enige die dat vraagt. Die vraag leeft kennelijk, ja. Nou, ik heb nog niks gehoord. We wachten wel af”.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12