Feest rond verkoop van Vacuvin-gebouw

Algemeen

DELFT – Koper Cor Groenewegen en verkoper Bernd Schneider konden elkaar deze week de hand schudden voor het kantoorgebouw van Vacuvin aan de Kalfjeslaan. Het gebouw is namelijk, na bemiddeling van Jan-Willem Dijksman van Dijksman Bedrijfshuisvesting, van eigenaar gewisseld.

Het bedrijf Vacuvin, dat inmiddels wordt geleid door zoon Patrick Schneider, verhuist over iets minder dan een jaar naar een nieuw gebouw op bedrijventerrein Ruyven in Delfgauw. Om een koper voor het huidige pand te vinden, werd Dijksman Bedrijfshuisvesting ingeschakeld. 

Die vond vervolgens vrij snel een serieuze belangstellende in de persoon van Cor Groenewegen van het Elektrotechnisch Servicebureau C.L. Groenewegen B.V. aan de Papsouwselaan. Dit betrekt als uitbreiding waarschijnlijk alleen de ruimtes op de begane grond. De overige ruimtes van het gebouw aan de Kalfjeslaan zullen worden verhuurd aan andere ondernemingen. “Afhankelijk van de huurwensen van de andere bedrijven, kunnen wij uiteindelijk ook boven komen te zitten. Met 35 medewerkers en 18 bedrijfswagens is een nieuwe huisvesting pure noodzaak. Nu zijn we op drie locaties gevestigd maar we willen elektrotechniek, beveiligingen en telecommunicatie onder één dak”, aldus Groenewegen. Voor Jan-Willem Dijksman is dit de eerste grote transactie van zijn eigen makelaarsbedrijf. “Toen ik de opdracht kreeg van de heer Schneider, had ik een aantal Delftse ondernemers op het oog waarbij Groenewegen één van de gegadigden was. Voor dit soort opdrachten is het nodig om de markt goed te kennen. Je moet goed op de hoogte zijn van de huisvestingswensen van bedrijven. Ik heb de indruk dat het succes van deze opdracht mij door beide partijen echt gegund wordt.” 

Voor Bernd Schneider en zijn zonen Patrick en Stephan (marketing manager) is het nog even wachten op de verhuizing. Zij vinden het in elk geval leuk om de nieuwbouw voor Vacuvin en Beste Idee van Nederland op Ruyven steeds meer te zien vorderen. Net zoals trouwens hun toekomstige medewerkers. Schneider: “In het nieuwe gebouw zullen mensen van Combiwerk voor ons komen werken. Nu al komen die medewerkers elke week even kijken hoe de bouw er voor staat.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12