Afbeelding

Spinners spinnen tien mille bijeen voor Debora

Algemeen

Editie: Week 5, Jaargang 22 |

Koos van der Burg op de spinfiets geflankeerd door de spinners en medewerkers van Debora, viert de gigantische opbrengst van de actie. (foto: Koos Bommele)


DELFT - De teller van de spinners voor Inloophuis Debora stond twee minuten voor het eind van het spinfeest op 9198 euro. Toen meldde een anonieme gever dat het bedrag afgerond mocht worden naar 10.000 euro. De ontlading bij de spinnende oud-voetballers was groot.

Het was een bijzondere bijeenkomst in het Sportcentrum van de TU. Op  de eerste plaats voor initiatiefnemer Koos van der Burg die verrast werd door zijn beide kleinzoons. David spinde mee met opa en Fynn stak opa een hart onder de riem met een tekening. Van der Burg had de muziek van de finale sessie aangepast aan de leeftijd van zijn volgelingen. In de loop van de bijeenkomst liep de teller, die bij aanvang op 6438 euro stond, steeds verder op. Eerst bood Full Speed-voorzitter Sjaak Lispet 400 euro aan, gevolgd door een geëmotioneerde Wout Toet die het dubbele aanbood. Wouter Lander deed een duit in het zakje namens het Sportcentrum van de TU. Het zette Chiel van Buuren en zijn zus Els van der Krogt aan tot een stevige rock and roll. Lenny van Lier, de dochter van Koos van der Burg, kwam met 1000 euro op de proppen en neef Peter had bij de buren in de Pijnackerse van Brachtstraat 160 euro losgekregen. En dan was er natuurlijk nog de anonieme schenker die voor de tien mille zorgde.
Paul Friskes, voorzitter van de Debora partnershipclub, gaf het belang aan van de spinactie. “In vergelijking met 2012 hebben we in 2013 vijftig procent meer gasten mogen ontvangen in ons inloophuis. Van 2407 naar 3500 bezoekers. Als die trend zich doorzet groeien we binnenkort uit ons jasje en ik hoef niet te vertellen dat verhuizen geld kost.” Friskes spoorde de spinners aan als ambassadeur voor Debora op pad te gaan. “Door te vertellen van Debora en mensen uit te dagen ons huis te steunen.” Friskes bedankte Concordia-voorzitter Tinus Vernooij die de huur van de accommodatie van het studentensportcentrum voor zijn rekening nam en Guus Heemskerk die de financiën voor het project had geregeld. En uiteraard was er een oorverdovend applaus voor initiatiefnemer Koos van der Burg.
Hoe belangrijk Debora voor haar doelgroep is werd duidelijk toen Rina van Scheindel, vaste gast van Debora, de spinners bedankte. “Als Debora niet had bestaan, dan had ik nu niet meer geleefd”, sprak de frêle ex-kankerpatiënte geëmotioneerd. Sjaak Lispet bood zijn collega-spinners een glas champagne aan en als blijk van waardering ontvingen alle deelnemers een fleurige bos tulpen uit handen van medewerkers van Inloophuis Debora.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12