Vijfhonderd huishoudens gingen naar de Voedselbank

Algemeen

Editie: Week 27, Jaargang 23 |

DELFT - Een recordaantal van 500 gezinnen maakte vorig jaar gebruik van de Voedselbank Delft, die hen 20.000 voedselpakketten verstrekte. Dit blijkt uit het jaarverslag van de Voedselbank.

Al die pakken hadden een geschatte gezamenlijke winkelwaarde van een half miljoen euro. De groei van het aantal gezinnen en pakketten is geen resultaat om blij mee te zijn, schrijft voorzitter Hans Mostert in het verslag. “Het mooiste zou zijn als het schrijven van een jaarverslag niet meer nodig is, omdat een ieder in zijn eigen levensonderhoud kan voorzien.” Met de voedselpakketten bereikte de Voedselbank vorig jaar 528 kinderen. De klanten van de Voedselbank bestaan voor 41 procent uit alleenstaanden, 32 procent eenoudergezinnen, 22 procent gezinnen met kinderen en 5 procent stellen. De pakketten werden wekelijks verspreid vanaf zes uitdeelpunten in Delft, Nootdorp en Pijnacker. Een groot deel van de klanten, bijna 30 procent, maakt minder dan drie maanden gebruik van de Voedselbank. Daar staat tegenover dat 21 procent van de klanten één tot twee jaar afhankelijk is van de Delftse weldoeners.

Hans Mostert weet niet wat het jaar 2015 gaat brengen. “Ons land lijkt langzamerhand uit de crisis te gaan komen. Misschien helpt dat een beetje. Aan de andere kant lijken verschillende overheidsmaatregelen zich op te stapelen bij de groepen aan de onderkant van onze samenleving. Wij bereiden ons zo goed mogelijk voor op de toekomst”, zegt hij. Tientallen leveranciers stelden vorig jaar voedsel beschikbaar aan de Voedselbank. Daarnaast is de Voedselbank afhankelijk van een beperkte subsidie en vooral giften. De Voedselbank telde 93 vrijwilligers.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12