Varend Corso komt niet door Den Hoorn en de Buitenwatersloot

Algemeen

DELFT – Het Varend Corso Westland, dat volgend jaar op 5, 6 en 7 augustus plaatsvindt, gaat een andere route varen dan voorgaande jaren. Vanwege werkzaamheden aan de Spoortunnel in Delft is de Buitenwatersloot afgesloten voor vaarverkeer. De organisatie van het Varend Corso is daarom gedwongen de routes op vrijdag 5 augustus en zondag 7 augustus aan te passen.

Op vrijdag doet het corso Schipluiden aan, om vervolgens door te varen naar Vlaardingen en Maasland. Op zondag voert de route via Wateringen, Sion en ’t Haantje naar Delft. Na een vlootschouw in de Kolk in Delft varen de boten dezelfde route terug. Dat betekent dat het Varend Corso in 2011 niet te zien is in het centrum van Den Hoorn en de Buitenwatersloot. De route op zaterdag, door het Westland, blijft ongewijzigd.
Het thema voor het volgende Varend Corso is ‘Theater door het Water’. DSW Zorgverzekeraar uit Schiedam is vanaf komend jaar hoofdsponsor van het Varend Corso Westland. De verzekeraar ondersteunt het Corso al vele jaren als sponsor en mag zich de komende drie jaar hoofdsponsor noemen. Chris Oomen, voorzitter van de Raad van Bestuur van DSW Zorgverzekeraar, daarover: “In het Varend Corso Westland zien we veel van onszelf terug. Bescheiden en zonder kapsones, maar desondanks een mooie prestatie neerzettend. Een dergelijk initiatief willen we dan ook graag een steuntje in de rug geven.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12