Veel gekker

Algemeen

Politieagenten hielden woensdag om 20.10 uur een 36-jarige bewoonster van de Charlotte de Bourbonstraat aan. De Pijnackerse, die verward was, dreigde zichzelf in de brand te steken. Ze had zich met benzine overgoten en stond in één van de kelderboxen. Politieagenten en Brandweerpersoneel wisten dat te voorkomen. Ze bespoten de vrouw met de inhoud van een brandblusser, waarna ze kon worden overmeesterd. De vrouw werd overgebracht naar het Politiebureau. 

Een 50-jarige man uit Delft vond woensdagmiddag dat hij best een zakje snoep zonder betalen mee mocht nemen, want het lag tenslotte voor het grijpen. Winkelpersoneel van een warenhuis aan de Molslaan dacht daar echter anders over en waarschuwde de Politie. Agenten hielden de man aan. Hij kreeg op het Politiebureau een proces-verbaal. 

Met de hulp van een explosievenhond onderzocht de Politie afgelopen dinsdag een ‘verdacht pakketje’. Rond 09.00 uur meldde een oplettende passant dat er mogelijk een explosief stond op het Brassersplein. Het ging om een ‘ingetaped blik waar een grote lont uit stak’. De Politie nam de melding zeer serieus en deed onderzoek, maar het blik bleek geen explosieve te bevatten. 

Op de Martinus Nijhofflaan vloog dinsdag een 52-jarige automobiliste uit de bocht. Ze had de bocht ‘te ruim genomen’ en hierbij één boompje plat gereden en een tweede geraakt. In het ziekenhuis werd een bloedtest afgenomen, omdat ze niet in staat was om een blaastest af te leggen. 

Politieagenten controleerden dinsdagavond twee jongens omdat ze rondhingen in een flat aan de Poptahof-Noord. Ze controleerden er extra, omdat de bewoners hadden geklaagd over overlast door jongeren die niet in de flat wonen. Ze bleken inderdaad niet in de flat te wonen en ze kregen een bekeuring wegens het veroorzaken van overlast. Naar één van hen, een 17-jarige Delftenaar, was de Politie al op zoek in verband met een ander onderzoek. Hij werd direct aangehouden.
In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 februari braken onbekenden in de Molenmeesterstraat in Delfgauw drie personenauto’s open. De Politie kreeg rond 04.50 uur een melding dat een man aan het inbreken was. Een vrouw zag een ongeveer 25-jarige man in haar auto zitten. Toen ze de man aansprak, rende hij weg in de richting van de Zuideindseweg. Uit onderzoek bleek dat drie auto’s waren opengebroken. In alle gevallen verschafte de nog onbekende man zich toegang door het boren van een gaatje boven het portiersslot. Hij nam onder andere navigatieapparatuur uit de auto’s mee.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12