Afbeelding

DELFT, twintig jaar geleden...

Algemeen

Editie: Week 9, Jaargang 23 |

Twintig jaar geleden betaalden we met guldens en hadden telefoonnummers negen cijfers. Kranten waren zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van zondag 5 maart 1995. De krant opent met het ‘nieuws’ dat er een reünie aan zit te komen voor oud-werknemers van V&D die nog in de oude V&D op de hoek van de Nieuwstraat en Hippolytusbuurt hebben gewerkt. Het personeel ging daar volgens de initiatiefnemers goed met elkaar om. Er zijn zelfs huwelijken uit voortgekomen. “Het was eigenlijk een dorpswinkel. Alles kon er”, zegt één van hen.

Nog een verhaal in de categorie aankondigingen: Later die maand wordt in Delft een nieuwe filiaal van Hans Verkerk Keukens geopend. Darter Raymond van Barneveld komt de opening opluisteren, evenals Marco Gentile, Michel Adams en Lex Schoenmaker van FC Den Haag.

Verder wordt teruggeblikt op het carnaval in Kabbelgat, dat onder leiding stond van stadsprins Aad Meuleman. Het feest is volgens Delft op Zondag gevierd zoals carnaval gevierd moet worden.
Een kilo handdoeken kostte 10 gulden, voor twee tubes sensodyne tandpasta moest eveneens 10 gulden worden neergelegd.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12