Help mee mensen met een spierziekte een beter leven te geven

Algemeen

Binnenkort kunt u een collectant van het Prinses Beatrix Fonds aan de deur verwachten voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten en bewegingsstoornissen.

DELFT - Meer dan 200.000 mensen in Nederland hebben een spierziekte of een bewegingsstoornis. Patiënten met deze diagnose weten dat ze steeds verder achteruit gaan en dat er geen genezing mogelijk is. Het Prinses Beatrix Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek en het zet zich in om de mogelijkheden voor deze patiënten te verbeteren. Het Prinses Beatrix Fonds besteedt meer dan de helft van zijn inkomsten aan de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten en bewegingsstoornissen.

Jaarlijks worden onderzoeksprojecten gehonoreerd voor een totaalbedrag van ruim twee miljoen euro. 

Voor de huidige patiënten zet het Prinses Beatrix Fonds zich in om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Daarnaast stimuleert het fonds, in samenwerking met patiëntenorganisaties, voorlichting, onderling contact en belangenbehartiging. Een aantal patiëntenorganisaties wordt structureel ondersteund, namelijk Vereniging Spierziekten Nederland, MS Vereniging Nederland, Parkinson Vereniging, Vereniging van Huntington en de BOSK. 

Het Prinses Beatrix Fonds heeft tien volledig aangepaste vakantiehuizen voor mensen met een spierziekte of een bewegingsstoornis en hun familie. Daarmee maakt het fonds het voor hen mogelijk een ontspannen en plezierige vakantie te beleven. Het Prinses Beatrix Fonds kan zijn werk alleen voortzetten dankzij mensen zoals u. “Wij ontvangen geen subsidie van de Overheid en we zijn volledig afhankelijk van giften uit de samenleving”, aldus het fonds. “Onze website biedt u de mogelijkheid om een eigen actie te starten of een online collectebus rond te sturen naar al uw vrienden, familie, collega’s en anderen.” 

Heeft u een ludieke, gezellige of uitdagende actie waarmee u geld wilt ophalen voor mensen met een spierziekte of een bewegingsstoornis, maar ontbreekt het u aan tijd om bij al uw familieleden, vrienden en bekenden langs te gaan? Via de website kunt u makkelijk uw hele netwerk uitnodigen om uw actie te steunen. Door middel van een weblog, foto’s, filmpjes of een nieuwsbrief houdt u iedere bezoeker op de hoogte van de vorderingen van de actie. Tussen 12 en 18 september 2010 kunt u trouwens ook weer een collectant van het Prinses Beatrix Fonds aan de deur verwachten. Tijdens zo’n collecteweek wordt ongeveer 1,6 miljoen euro opgehaald door ongeveer 32.000 collectanten. Dat maakt de collecte tot één van de belangrijkste inkomstenbronnen. Het is via de website dus ook mogelijk online te collecteren. Kijk op www.prinsesbeatrixfonds.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12