Verrassende vondsten bij Paul Tetar van Elven

Algemeen

DELFT - Museum Paul Tetar van Elven laat vanaf 5 april een aantal verrassende vondsten zien. Voor de jaarlijkse tentoonstelling werd deze keer namelijk een speurtocht door het depot ondernomen waarbij schetsen voor Tetar’s schilderijen, voorstudies voor zijn kopieën naar oude meesters en nog niet eerder getoond werk van tijdgenoten tevoorschijn kwamen.

Ook de juwelen uit de collectie zijn uit de kluis gehaald, evenals de souvenirs die het echtpaar Tetar van Elven van hun buitenlandse reizen, naar onder meer Parijs en Dresden, meebracht. 

De meest verrassende vondst bestaat uit twee schilderijen van de hand van Paul Tetar van Elven, een mannen en een vrouwenportret, die tot 1 augustus in bruikleen zijn afgestaan, maar die het museum graag in de collectie wil opnemen. Voor het vereiste bedrag is inmiddels een sponsoractie gestart en ondertussen wordt uigezocht wie de geportretteerden zijn en welke wondere wegen de schilderijen hebben afgelegd voordat ze in het museum belandden. 

Er zijn opvallende gelijkenissen met portrettekeningetjes in een van de schetsboekjes van Tetar. Het Museum doet mee aan het Museumweekend op 5 en 6 april. Bezoekers kunnen op deze dagen vanaf 12.00 uur gratis naar binnen. Het Delft Kamer Muziek Orkest Con Sequenza verzorgt in de hal de muzikale noot.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12