Afbeelding

Wiesje Gort-Droog... zondag 8 november

Algemeen

Weet u wat ik dan niet begrijp? Dan lees ik dat de vakbeweging uitgebreid stilstaat bij de vraag of de AOW-leeftijd naar 67 jaar moet. Een beweging die uitgebreid stilstaat, nou, dat schiet lekker op, zeg. Nóg zoiets.

Ook de Partij voor de Dieren is een verklaard voorstander van het wegjagen van de kermis van de Markt. Sterker: ze willen die hele kermis afschaffen. Alleen omdat het daar met die suikerspinnen altijd zo slecht afloopt. Over dieren gesproken: die meneer die die tuin heeft die zo verloedert, ik hoorde zelfs dat mensen het de Aan Lager Wallertuin noemen, die meneer schijnt het nu goed te vinden dat er nog een stuk of dertig van die bijna vermolmde bomen overeind blijven staan, zo lang ze overeind blijven staan. 

En weet u waarom? Dan kan de ruige dwergvleermuis daar lekker blijven paren. Dat is goed nieuws, loopt het water uit de mond van die mensen die de hele godganse dag lopen te tobben over het milieu dat naar de knoppen gaat. Nou, ik betwijfel of het wel zo'n mooi bericht is. Die ruige dwergvleermuis is natuurlijk niet voor niks zo zeldzaam. 

Kijk, ik ben buitengewoon preuts opgevoed, en daar heb ik nog elke dag plezier van, maar ik weet wèl dat een neef van mij, die tegelijk nicht was, al vierden ze hun verjaardag uit principe niet op dezelfde dag, dat die neef er nog steeds last van heeft dat hij als jongen al voor ruigpoot werd uitgemaakt. Ik wil niet al te bijdehand overkomen, maar nageslacht verwekken heeft bij deze mensen in de regel nogal wat haken en ogen. Ja, een kindje in een heel ver land scoren, dat hoor je nog wel 's. 

Maar mijn boerenverstand zegt dat die ruige dwergvleermuizen geen flauw benul hebben van zoiets als adoptie. Ik wil er maar mee zeggen: je zag het van de week ook weer aan dat gedoe in de Gemeenteraad rond de Begroting. Dat is me toch ook een poppenkast. Vooraf hebben ze allemaal de meest wilde plannen. Daar moet het minder en dat slaat nergens op. Hier zijn we voor, maar daar zijn we tegen. En als we onze zin niet krijgen, moeten jullie het zelf maar weten. En dat schreeuwen ze ook nog 's van de daken. En waar draait het op uit, als puntje bij pollertje komt? Dat we moeten gaan fitnessen, in de open lucht, op een dak. Dat verzin je toch niet? Ja, dat verzinnen ze wèl, het is zonde dat ik het moet zeggen. 

Ik weet nu al welke oefening het populairst zal zijn: het stuitje tegen de borst. En dan had mijn man tot overmaat van ramp ook weer 's een akkefietje. Hij had, afgelopen vrijdagavond, in de kroeg slaande ruzie gekregen. Hij wilde dichter bij de bar, want dat had hij in de krant gelezen. Maar daar zaten mensen rijmpjes op te dreunen, zei hij. Zelfs de koffie was vers. En dat pikte hij niet…

Wiesje Gort-Droog

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12