Het zal toch niet waar zijn... zondag 15 november

Algemeen

IJsbrand Chardon, uit Den Hoorn en al vier keer Wereldkampioen Vierspannen, mag met zijn extreem gezagsgetrouwe viervoeters en op basis van een hem toegewezen wildcard deelnemen aan de Wereldbekerwedstrijd die van 22 tot en met 24 januari 2010 in het Duitse Leipzig wordt gehouden.

Chardon, zo mag bekend zijn, is een pikeur in het schadevrij en in hoog tempo over een buitengewoon ingewikkeld gemaakt parcours loodsen van zijn paarden-en-wagen. Hóe moeilijk dat is, wordt misschien duidelijk als u weet dat zo'n parcours een meer dan treffende gelijkenis vertoont met de gekmakende omleidingsroutes die de argeloze Delftenaren en de radeloze bezoekers van Delft de laatste tijd voor de kiezen krijgen. Intussen hopen ze dat Chardon rustig blijft en zijn paarden in toom weet te houden, in Leipzig, want je weet het maar nooit met zo'n wildcard. 

In de Herfstvakantie hebben wat ferme en stoere knapen van Jongens D3 van hockeyvereniging Hudito meegedaan aan de clinic voor het eerste Nederlands Kampioenschap Hockeytechniek. (foto) Dat gebeurde onder leiding van trainers van de Hockeyschool Panasj. Ties ten Bosch mocht het, met twaalf andere jonge hockey'ers, afgelopen zondag uitvechten in de finale voor 10- tot 12-jarigen. Hij won niet, maar dat mocht de pret geenszins drukken. Want hij deed wèl heel wat trucs op èn een hoop nieuwe hockeyvriendjes. 

DHC doet met z'n Onder 23-team niet alleen mee aan de Delftse Onder 23-competitie, maar ook aan de vergelijkbare competitie in de Bollenstreek, die daar Beloftencompetitie heet. Afgelopen dinsdag speelde DHC Onder 23 tegen Rijnsburgse Boys Onder 23. DHC won van deze bijna sterkste amateurclub van Nederland met, ja u leest het goed, 12-4. Die uitslag kon mede zo hoog uitvallen omdat het bij de rust al 7-2 was. Bij DHC deden geen oudere dispenstaiespelers mee. De coaches/leiders Jan van de Akker en Koos van der Burg konden wèl beschikken over eerste-elftal-jongeren als Jeffrey Jongeneelen en Tidde Tromp. Verder kwamen spelers van DHC 2 en DHC A1 in het veld. Topscorers waren Jeffrey Jongeneelen (4), Sander Koeleman en Sjoerd van Velsen (ieder 2). Tsja, 12-2, da's geen kattedinges. Als je dat even tot je laat doordringen, kan je bijna niet om deze prangende vraag heen: Hóe Onder 23 waren die jongens van Rijnsburgse Boys…? 

Die Mexicaanse griep, die weet wat. Er wórdt wat afgeprikt, dezer dagen. En daar moet soms alles voor wijken. Zo moeten wie gebruik maken van Sporthal Brasserskade, en dat is bijvoorbeeld basketbalclub DAS, er terdege rekening mee houden dat de hal van maandag tot en met woensdag a.s. van 's morgens zes tot 's avonds negen uur verboden gebied is, omdat er dan gevaccineerd wordt dat het een aard heeft. En omdat die anti-Mexicaanse griepvaccinatie pas ècht zinvol is als je ook een tweede keer de spuit in je bovenarm laat jagen, is Sporthal Brasserskade ook van maandag 14 tot en met woensdag 16 december a.s., en ook weer van zes uur 's morgens tot negen uur 's avonds, niet voor sporten en ander recreatief gedoe beschikbaar. 

Gelukkig, ze zijn er nog, de mannen (en vrouwen) die jaren en jaren hun vrije tijd, energie, kennis en kunde ter beschikking stellen van de club waaraan ze hun warm kloppende hart hebben verpand. Bij dvv Delft zijn dat, bijvoorbeeld, secretaris Theo Jansen en penningmeester Cas van Velsen. Zij houden hun liefdewerk- en oud papieractiviteiten al een kwart eeuw vol. Daarvoor kregen ze, eind september, terecht de Gouden Waarderingsspeld van de KNVB uitgereikt. Bij Oliveo trof afgelopen maandag Theo Storm eenzelfde lot. Hij stopte na een periode van liefst 26 jaar bestuurswerk voor de Pijnackerse club, waarmee hij zich het langst zittende bestuurslid in de historie van Oliveo mag noemen. Ook hij kreeg de Gouden Waarderingsspeld van de KNVB opgeprikt. En dat is mooi, nu de goudprijs zo'n vrolijke ontwikkeling schijnt door te maken…

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12