Jeroen Hoornweg, Sjoerd Reinders en Jeffrey Aarts willen alledrie dolgraag Voetballer van het Jaar worden

Algemeen

De drie genomineerden voor de felbegeerde titel ‘Voetballer van het Jaar’, met van links naar rechts: Sjoerd Reinders van Oliveo, Jeroen Hoornweg van SEP en Jeffrey Aarts van SV Nootdorp. (foto’s: Roel van Dorsten)

DELFT – Jeroen Hoornweg van SEP, Sjoerd Reinders van Oliveo en Jeffrey Aarts van SV Nootdorp speelden alledrie een uitstekend voetbalseizoen. Zij kregen het afgelopen jaar gemiddeld de hoogste waardering en maken maandag 30 mei a.s. kans op een wel erg mooie extra prijs: de gouden schoen, voor de Voetballer van het Jaar.

De eerste genomineerde, rechtshalf Jeroen Hoornweg, werd onlangs in zijn eerste seizoen in het geel en rood van SEP kampioen in de vierde klasse. Dat is, vindt de 24-jarige Delftenaar, het allerbelangrijkste. “Maar ik vind het hartstikke mooi dat ik genomineerd ben, dat waardeer ik echt. Ik doe elke wedstrijd m’n uiterste best om een goed resultaat te halen.” Jeroen Hoornweg is, vertelt hij, trots dat hij is genomineerd. Hij kijkt terug op een prima voetbalseizoen. “Ik heb één wedstrijd gemist omdat ik geschorst was, verder heb ik alles meegedaan.” Dat ging volgens hem de ene keer beter dan de andere keer. “Maar zeker in de tweede seizoenshelft heb ik een aardig steentje bijgedragen aan ons kampioenschap. Ik heb twintig keer gescoord en meerdere assists gegeven.” Hoornweg is, vertelt hij, ‘vrij allround’. “Ik speel rechts op het middenveld, maar ben eigenlijk meer een verkapte rechtsbuiten. Ik ben een harde werker en wil heel graag winnen. Ik ben daarnaast een publieksvoetballer. Als we belangrijke wedstrijden speelden, en ik voelde de spanning van de jongens uit de andere teams die langs de lijn stonden, dan ging ik na een doelpunt vaak naar hen toe om het te vieren.” Hoornweg speelde hiervoor bij Full Speed, waar hij de laatste twee seizoenen vanwege een blessure niet in actie kwam. “Maar ik had me geen betere comeback kunnen wensen dan dit.”

Heerlijk voetballen
Sjoerd Reinders speelt al negen jaar in de selectie van Oliveo, stopt binnenkort met voetballen, maar is wèl één van de drie genomineerden. Dat had hij al een kléin beetje aan zien komen, reageert hij. “Jullie hadden af en toe zo’n mooie tussenstand in de krant. Ik zag daarin dat ik voorzichtig omhoog kroop. Het is sowieso een lekker seizoen geweest.” Na de eerste vijf, zes wedstrijden heeft Reinders een ‘constant seizoen’ gespeeld. “Maar we hebben met het hele team fantastisch gedraaid. Het was dit jaar heerlijk voetballen.” Sjoerd Reinders is, zegt hij, een speler die altijd de rust probeert te bewaren. “Ik probeer alles voetballend op te lossen. We hebben bij Oliveo een gigantisch jonge groep. Ik probeer de jongere spelers daarom aan te sturen.” Reinders speelt 3 juni a.s. een afscheidswedstrijd tegen het G-team van Oliveo, daarna hangt de centrale verdediger zijn schoenen aan de wilgen. “Iedereen vindt dat enorm jammer, maar ik heb moeten kiezen voor een maatschappelijke carièrre. Ik zou het een fantastische bekroning vinden als ik na negen seizoenen selectievoetbal op het Hans Dorjee Voetbalgala ‘Voetballer van het Jaar’ word. Dat zou echt hartstikke gaaf zijn, maar ik vind het al een eer om weer genomineerd te zijn.”

Hoop inzicht
Over dat laatste denkt Jeffrey Aarts (22) van SV Nootdorp hetzelfde. “Maar als ik zó dichtbij ben en het hele seizoen bovenaan in de tussenstand heb gestaan, dan wil ik natuurlijk ook bovenaan eindigen”, zegt hij over zijn wens om Voetballer van het Jaar te worden. Aarts kwam vorige zomer over van Voorschoten ’97 - waar hij als rechtsback speelde - over naar SV Nootdorp, waar hij centraal achterin belandde. “Die positie heeft mijn voorkeur en bevalt me goed.” Zijn inzet werd al vanaf de eerste wedstrijden beoordeeld met prima cijfers. “Toen ik later hoorde dat ik kans maakte om speler van het jaar te worden, dacht ik: Ik wil m’n hoge klassering vasthouden en dit winnen”, vertelt hij. Jeffrey Aarts kan in het veld hard zijn. “Maar”, voegt hij daar aan toe, “ik wil het ook vaak voetballend oplossen, misschien wel eens tè vaak. Ik heb verder een hoop inzicht en heb vaak wel door wat er gaat gebeuren.” Wat hij niet weet, is wie maandag 30 mei a.s. wordt verkozen tot Voetballer van het Jaar. “De laatste drie wedstrijden zijn door anderen beoordeeld en de cijfers stonden niet meer in Delft op Zondag. Dat wordt dus nog even afwachten...” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12