Stilte, de voorzitter spreekt

Algemeen

DELFT – Wekelijks vult de voorzitter van een Delftse sportvereniging de column 'Stilte: de voorzitter spreekt'. Deze week is dat Adrie de Poorter van voetbalclub DHC.

Aan mij deze week de eer om in een paar woorden de voetbal vereniging DHC te promoten. Hoe kan je een voetbal vereniging promoten die volgens sommige Delftenaren al jaren als “de meest arrogante club” van Delft wordt beschouwd. Volgens mij hoeft promotie dan niet meer, want op zichzelf is dit al de beste promotie die er is! Hoge bomen vangen veel wind en dat is zeker het geval bij “de mooiste voetbalclub van Delft en omstreken”. Voetbal (sport) is emotie en dat is waarschijnlijk maar goed ook want anders zou het een saaie boel kunnen worden. Op het veld emotie en buiten het veld hopelijk gezond verstand. DHC staat niet alleen maar voor prestatief en recreatief voetbal, vanzelfsprekend hebben wij “een van de beste voetbalopleidingen van de regio”, maar DHC staat voor meer en wil meer.

DHC wil samen met alle andere mooie sportclubs van Delft, de stad Delft weer op de kaart van Nederland gaan zetten, op de plek waar het thuis hoort. Voor DHC is samenwerking met andere clubs zeer belangrijk. Het gaat er niet om waar uw kind of uzelf gaat sporten en wat voor sport u kiest, het gaat erom dat wij met ons allen weer en meer gaan sporten. De sport en de sportvereniging kunnen de sleutel zijn tot een meer sociale maatschappij, sporten is gezond, het creëert een teamspirit en het verstrekt in vele gevallen heel veel plezier. Het is van groot belang dat sportverenigingen gaan inzien welke cruciale rol zij in de samenleving spelen en kunnen gaan spelen. Samenwerking is in deze een must. Zeker omdat de politiek na duizenden jaren nog steeds het licht niet heeft gezien en wederom gaat bezuinigen op sport en cultuur. Zelfs in de tijd van de Romeinen wist men het al, geef het volk brood en spelen! Wat mij betreft een rode kaart voor de politiek en zoals u allen weet hebben wij er nog wel een paar op voorraad, dus hij is zo getrokken. Naast de uitoefening van sport kunt u ook bij diverse clubs terecht als vrijwilliger, want wat is er meer bevredigend dan gezamenlijk met anderen iets moois neer zetten. Bij DHC gaat het financieel goed (kan altijd beter), organisatorisch goed (kan ook altijd beter), sportief goed en onze arrogantie sluit perfect aan bij onze bluf. Bij DHC staat naast het prestatieve en recreatieve voetbal de rol van de vereniging in de maatschappij centraal. Een club waar een ieder zich moet kunnen thuis voelen en waar plezier voor het spel en voor de derde helft hoog in het vaandel staan. Als uw keuze voor sporten op voetbal is gevallen dan is DHC voor zeker een mooie club om lid van te worden. Past deze club u niet, dan weet ik zeker dat er een andere mooie voetbalclub in Delft in uw behoefte kan voorzien. Belangrijk in deze is dat u gaat sporten of dat u uw kinderen een sport laat beoefenen. Groen en Zwart zijn de kleuren. 

Adrie de Poorter

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12