Henri Paradja is het na 250 wedstrijden voor dvv Delft voorlopig nog niet zat

Algemeen

Henri Paradja wint een wat merkwaardig duel van Mitchell Tonkes van RKDEO. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Henri Paradja speelde vorige maand zijn 250ste wedstrijd voor de hoofdmacht van dvv Delft. Hij heeft nooit overwogen om de club te verlaten en ziet dit ook in de toekomst niet gebeuren.

Henri Paradja is een echt ‘dvv Delft man’, vertelt hij. “Ik ben, denk ik, al zo’n 25 jaar lid. De laatste dertien, veertien seizoenen speelde ik selectievoetbal.” Voor de thuiswedstrijd tegen HMSH werd Paradja door voorzitter Ries van Dam gehuldigd. Daarna deed de ploeg van trainer Pierre van Zinnen wat ze dit seizoen tot nu toe al acht keer deed: winnen. 

Paradja is dan ook tevreden over hoe het seizoen tot nu toe verloopt. “Het gaat naar verwachting. Het was de doelstelling om in de top 4 te spelen.” Daar slaagt dvv Delft, met de huidige vierde plek op de ranglijst van de Tweede Klasse, prima in. “We willen nu in die top 4 blijven en dan gaan we kijken waar het eindigt.” 

Ook over z’n eigen prestaties dit seizoen is hij content. “Het gaat wel goed”, zegt hij. “In het begin was ik er niet altijd bij vanwege de geboorte van m’n tweede dochter. Uiteindelijk heb ik toch nog twaalf van de vijftien wedstrijden meegedaan. Daar zat vast wel een keer een slechte wedstrijd tussen, maar daar raak ik niet ondersteboven van.”
De 30-jarige Delftenaar, die afgelopen week naar Delfgauw verhuisde, speelde de afgelopen jaren al op vele posities. Dit seizoen begon Paradja op het middenveld. “Maar de verdedigers zijn bij ons – vanwege schorsingen en blessures - een beetje schaars.” Dus speelt hij momenteel vooral rechtsback. Dat is voor Paradja, die toch meer aanvallend is ingesteld, geen probleem, geeft hij aan. “Want iedereen kan verdedigen. Het is alleen belangrijk dat je de ruimtes klein houdt.” Paradja is, zegt hij, een speler die de drang heeft om naar voren te voetballen. “Ik wil altijd dicht bij de goal komen, maar dit seizoen speel ik wat meer behoudend.”

‘IK DENK NIET DAT IK HIER ALS DERTIGER NOG JÁREN GA SPELEN’
In een tijd dat spelers met clubliefde steeds schaarser worden, blijft Paradja zijn club wèl jarenlang trouw. “Zolang het hier gezellig en leuk is en m’n vrienden hier spelen, vind ik het leuk”, vindt hij. Hij heeft nooit overwogen om het eens bij een andere club te proberen. “Ik ben vroeger wel eens gevraagd.” Maar Paradja bleef liever op Sportpark Kerkpolder in het groen en wit van dvv Delft spelen. Dat wil hij sowieso nog even blijven doen. “Als ik hier ooit eens m’n driehonderdste wedstrijd kan spelen dan zou dat mooi zijn.” En dan vindt hij het misschien ook wel weer mooi geweest. “Want ik denk niet dat ik hier als dertiger nog járen ga spelen.” 

Henri Paradja heeft nagedacht over de tweede seizoenshelft, die nu twee wedstrijden op gang is. Hij heeft ook gerekend. “De club die in onze afdeling zestig punten haalt, wordt denk ik kampioen. Als wij de komende elf wedstrijden zo’n 24, 25 of 26 punten halen dan kan dit seizoen wel eens heel mooi gaan eindigen. De top 4 gaat nog punten van elkaar afsnoepen en concurrenten van ons zullen punten gaan laten liggen. Er komen, denk ik, nog een hoop mooie wedstrijden…” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12