Afbeelding

Delvenaar in beeld - zondag 17 februari 2013

Algemeen

Editie: Week 7, Jaargang 21 |

Arend Eigenraan (53), informaticus

- Wat bent u hier in de Nieuwstraat aan het doen?
“Ik ben ondanks de kou even naar de markt geweest. Tsja, je koopt altijd wat je niet nodig hebt, maar het is toch wel even leuk.”

- U komt iets geks tegen en denkt: ‘Neem maar mee’?
“Ja. Je kunt wel een boodschappenlijst meenemen en daar naar zoeken, maar ik ga gewoon kijken en kom dan dingen tegen die verrassend zijn. En het is meestal goed.”

- Wat voor verrassends heeft u dit keer gekocht?
“Handgemaakte appel- perentaartjes. Dat had ik van tevoren nooit verwacht te gaan kopen, maar het is wel lekker. Dat weet ik, want ik heb een proefstukje genomen.”

- Heeft u afgelopen week nog iets leuks gedaan?
“Ik heb een computer gevonden die hier langs de gracht stond. Hij stond ter hoogte van een plaats waar eerst een bureau zat en was bij het grofvuil geplaatst. Het is dus eigenlijk een sloopcomputer, maar ik heb er wat aan.”

- Wat gaat u er dan mee doen?
“Dat is voorlopig nog maar de vraag. Het is in eerste instantie gewoon de interesse erin, maar ik denk dat ik bepaalde onderdelen kan gebruiken om mijn eigen computer te upgraden.”

- Wat is uw nieuws van afgelopen week?
“Als je op het journaal kijkt, wordt je overspoeld door nieuws en dat blijft maar doorgaan. Toch heb ik op het moment niet echt een highlight.”

- Heeft u de woonplannen van het kabinet meegekregen?
“Ja, maar het is natuurlijk de vraag of het voor iedereen goed is. Er wordt natuurlijk energie in gestoken om het op gang te helpen, maar tegelijkertijd heeft ieder plan ook zijn nadelen en dat zit hier ook in.” (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12