Afbeelding

Delvenaar in Beeld

vaste rubrieken

Editie: Week 14, Jaargang 23 |

Harko Cleveringa (43), softwareontwikkelaar

- Wat ben je hier aan de Leeuweriklaan aan het doen?
“Ik ben met mijn zoon buiten aan het spelen. Hij is rondjes aan het fietsen om het blok heen. Zo kan hij nog even zijn energie kwijt.”

- Even quality time tussen vader en zoon?
“Ja, hij kan sinds een tijdje fietsen. Dat gaat goed en dat vindt hij ook erg leuk. Daar geniet in natuurlijk ook van.”

- Heb je afgelopen week nog iets leuks gedaan?
“We zijn naar de lentebazaar geweest op zijn school. Hij zit op een vrije school. Op die bazaar stond alles in het teken van de lente. Dat was leuk, daar hebben we een dag rondgelopen en geknutseld. Hij heeft een toverboon gemaakt. Dat is een versierde boon met allemaal glitters en dat soort dingen. Die kunnen we planten en misschien groeit het dan uit tot een magische plant.”

- Wat is jouw nieuws van afgelopen week?
“Toch de vliegramp met het toestel van Germanwings. Wat een pech heb je als je in zo’n vliegtuig zit. Zoiets gebeurt bijna nooit. Ik las ook ergens dat er jaarlijks meer mensen overlijden aan medische complicaties in het ziekenhuis dan aan ongelukken met vliegtuigen.”

- Wat vindt u van het feit dat het zelfmoord van de copiloot bleek te zijn?
“Dat maakt het extra wrang, natuurlijk. Het is onbegrijpelijk dat zo iemand zoveel mensen met zich mee sleurt. De omvang van het dodental maakt ook dat het zulk groot nieuws is. Wij kijken thuis geen televisie, maar lezen de krant en luisteren naar de radio. Dan komt het nieuws al iets minder snel op je af, maar ook voor ons is duidelijk hoe bizar deze gebeurtenis is.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12