Support015-regioteam verrast vriend en vijand tijdens het Wout van Overdam-toernooi

Algemeen

PIJNACKER – Voor de Delftse voetballiefhebber viel er eindelijk weer wat te kiezen het afgelopen weekend. Waar op de velden van SV Wippolder gespeeld werd om de Stad Delft Bokaal, vond in Pijnacker het Wout van Overdamtoernooi plaats.

De grote verrassing van het toernooi bleek het Support015-regioteam, dat de vierde plaats opeiste. Dit elftal van voetballers uit de regio werd samengesteld door Jan van den Akker, Koos van der Burg en Peter van Velzen. Daarbij keken zij met een schuin oog naar het Hans Dorjee Voetbalklassement, dat tijdens het seizoen wekelijks in deze krant te vinden is. Tijdens het toernooi stond dit elftal onder leiding van Gerard Gronsveld, Koos van der Burg en Peter Jansen. 

De doelstelling was vooraf duidelijk. “Het is de bedoeling dat we het beter doen dan vorig seizoen, toen we zevende werden”, was Gronsveld duidelijk, “die jongens hebben er weer veel zin in en als ze hun best doen spelen ze zich misschien wel in de kijker. Dat moet geen doel zijn, want de profclubs hebben hun selecties al rond, maar je weet natuurlijk nooit. We moeten gewoon lekker voetballen, want dat is het belangrijkste.” 

En dat lekkere voetballen ging gepaard met resultaat. Na een doelpuntloos gelijkspel tegen de beloften van Sparta Rotterdam, een 2-0 overwinning op Royal Antwerp FC en een 4-0 zege op Beerschot AC werd de ploeg op doelsaldo eerste in de poule. “En dat we daarna in de kruisfinale tegen de beloftenploeg van Vitesse/AGOVV onderuit gaan is jammer, maar niet onbegrijpelijk”, zegt Koos van der Burg. “Die gasten hadden een wedstrijd rust gehad, terwijl wij vlak voor die wedstrijd nog moesten spelen. Daarnaast viel de 1-0 uit een buitenspelsituatie, iets wat de scheidsrechter achteraf ook ruiterlijk toegaf. Uiteindelijk verloren we dan ook met 3-0. Het is jammer dat de overwinningsdrang erna niet heel duidelijk aanwezig was, want als we in de penaltyserie - die beslissend was voor de derde plaats van Sparta - hadden gewonnen dan waren we nog derde geworden.” 

Voor Oliveo verliep het toernooi minder gelukkig. De blauwwitten waren verre van compleet. “En dat is erg jammer”, vindt Peter van Velzen, de technisch coördinator van Oliveo. “Er was een heel aantal spelers op vakantie en dan moet je toch improviseren. Dat is geen verwijt naar die jongens toe, maar het is wel jammer.” De ploeg werd in een poule met KVC Westerlo, Vitesse/AGOVV en ADO Den Haag dan ook puntloos laatste. 

Langs het veld keek ADO-speler Mike van Duinen hoe zijn broer Niels het er, dankzij de absentie van de vaste eerste doelman Timo Haak, onder de lat bij Oliveo vanaf bracht. Haak was namelijk één van de keepers van het Support015-regioteam. De 19-jarige aanvaller in Haagse dienst had graag aan het toernooi meegedaan. “Maar er is iets anders moois voor in de plaats gekomen. Zondag zit ik namelijk bij de selectie van het eerste elftal voor de wedstrijd tegen Vitesse. Het is leuk om hier te kijken hoe mijn broer het tegen mijn teamgenoten doet. Ik hoop dit seizoen zoveel mogelijk speelminuten te pakken in het eerste en verwacht ook wel dat dat gaat lukken, want er zullen vast nog wel wat blessures of schorsingen voorkomen.” Zondag mocht hij echter op de bank blijven zitten. 

Uiteindelijk was trainer Koos van der Burg van het Support015-regioteam een tevreden man. “We hebben hartstikke leuk gevoetbald. Dat komt, denk ik, ook doordat we bij de samenstelling van de selectie wat meer naar de posities hebben gekeken dan vorig jaar. Zodoende was de ploeg wat evenwichtiger samengesteld en dat kon je op het veld ook terugzien. Daarnaast is het natuurlijk mooi dat één van onze spelers, Sander Koeleman van Vitesse Delft, verkozen is tot beste voetballer van het toernooi.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12