Mike Mesker heeft alle vertrouwen in een geslaagd seizoen bij dvv Delft

Algemeen

Mike Mesker blijft overeind in een duel om de bal. Maurice Mokveld (met rugnummertje 9) ziet dat het goed is… (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Dvv Delft kent een vliegende start in de Tweede Klasse. Door overwinningen op Alphen (3-1), Vredenburch (1-0), HMSH (1-3) en een gelijkspel in de uitbeurt bij Wilhelmus (1-1) voert de ploeg van trainer Pierre van Zinnen de lijst aan.

Die goede prestatie is mooi meegenomen, vindt Mike Mesker. “Want we hebben toch een aantal nieuwe spelers in moeten passen en zijn met Laurens Sandell toch een heel belangrijke speler kwijtgeraakt”, stelt de 21-jarige linksbuiten. “Maar dat we een ploeg hebben met heel veel kwaliteiten, staat wel als een paal boven water. Zo’n goede competitiestart zoals we die nu kennen is natuurlijk heel mooi meegenomen. Daarom denk ik wel dat we voor een plaats bij de eerste drie kunnen gaan.”

‘VORIG SEIZOEN LIETEN WE OP ZO’N MOMENT DE KOPPE N WELEENS HANGEN’ 

Voetballend vindt Mesker nog niet altijd dat zijn ploeg eruit haalt wat erin zit. “Het spel is inderdaad niet altijd even goed en er zijn zeker nog verbeterpunten aan te wijzen. Maar als je zonder echt goed te spelen wint, zegt dat ook wel wat. Ik denk wel dat we stappen hebben gezet in vergelijking met het afgelopen seizoen. Bij HMSH liepen we bijvoorbeeld tegen een achterstand aan en hadden zij vlak erna de kans om de score te verdubbelen. Vorig jaar lieten we op zo’n moment de koppen weleens hangen, maar dit keer kwamen we sterk terug en wonnen we met 3-1.” 

Deze verandering schrijft Mesker, die aan zijn tweede seizoen voor DVV Delft bezig is, onder meer toe aan trainer Pierre van Zinnen. “Hij hamert er vooral op dat we een team zijn. Als het voetballend even niet zo lekker gaat, moet je dat met strijd weten op te vangen. Vorig jaar hadden we op een gegeven moment een reeks van zeven nederlagen achter elkaar. Ik denk dat er nu wel zoveel spirit in het elftal zit, dat dat niet meer hoeft te gebeuren. We lopen het vuur voor elkaar uit de sloffen.” 

Dat is een fijn gevoel voor Mesker, die bij aanvang van het afgelopen seizoen overkwam van SV Wippolder. “Van tevoren werd me verteld dat Delft een hechte groep is, waarvan een heel aantal spelers al vanaf de jeugd met elkaar samenspeelden. Hierdoor zou het moeilijk zijn om bij de club binnen te komen. Ik heb dit echter nooit zo gevoeld. Bij aanvang van het vorige seizoen had ik aanbiedingen van verschillende clubs. Bij Delft heb ik een gesprek gehad met een aantal spelers en dat klikte meteen goed, zodat ik voor deze club koos. Tot op heden heb ik geen moment spijt gehad van deze keuze. Ik vind Delft namelijk een gezellige vereniging; bovendien hebben we een heel sterk elftal.” 

In dat elftal is een goede mix van geroutineerde spelers en jong talent. Daarbij heeft Pierre van Zinnen sinds dit jaar ook nog eens de beschikking over Rob Notenboom die overkwam van SV Nootdorp, Maurice Mokveld die zich overbodig voelde bij DHC en Marco Rossel die vanaf SV Wippolder de overstap maakte naar dvv Delft. “Daarbij hebben we een aantal jongens die het klappen van de zweep wel kennen. Zo hebben Paul Etienne en Dennis Blom al de nodige Hoofdklasse-ervaring en weet een jongen als Tim Steenks ook gewoon wat er van hem gevraagd wordt.”

‘IK WIL NU AAN MEZELF LATEN ZIEN DAT IK ER OOK ECHT STA’ 


Voor Mesker zelf is dat wat van hem gevraagd wordt iets anders dan hij gewend is. “Dat is wel even wennen. Ik was namelijk gewoon om op het middenveld te spelen. Ik denk dat mijn sterke kanten daar ook het best naar voren komen. Ik ben namelijk sterk in het duel, geef graag passes en heb een aardig schot vanuit de tweede lijn. Dit seizoen gebruikt de trainer me als links- of rechtsbuiten. Dat is even raar, maar inmiddels gaat het me aardig af.” Dat kun je inderdaad wel zeggen, want in het huidige seizoen was Mesker al verantwoordelijk voor twee goals in vier duels.
Voor hem persoonlijk hoopt Mesker dat het komende seizoen een stabiel seizoen wordt. “Afgelopen jaargang begon ik met een blessure en dan maak je als snel een valse start.” Over de momenten dat hij wel aan spelen toekwam, was Mesker niet altijd tevreden. “Het gebeurde me nog te vaak dat ik twee goede wedstrijden speelde en dat er daarop een draak van een wedstrijd volgde. Ik wil nu aan mezelf laten zien dat ik er ook echt sta. Het moet allemaal wat stabieler en daar ga ik dit jaar aan werken.” 

Voor wat betreft zijn elftal heeft de behendige aanvaller veel vertrouwen in het huidige seizoen. “Doordat Laurens Sandell is gestopt, is de manier van spelen wel wat veranderd. Met Maurice Mokveld en Robbie Notenboom hebben we aanvallers die goed in het nieuwe systeem passen. Ik denk dat we als ploeg op zijn minst bij de eerste drie moeten kunnen eindigen, maar een titel zou natuurlijk het allermooiste zijn. En waarom niet? We hebben een goede groep.” 

Ook op persoonlijk vlak is Mesker ambitieus. “Ik zou het op een wat langere termijn graag op een hoger niveau proberen. Het mooiste zou zijn als we met dvv Delft promoveren en ik met deze club in de Eerste Klasse kan gaan spelen, want ik heb het hier enorm naar mijn zin. Waar ik denk dat mijn plafond ligt? Misschien zou ik zelfs in de Hoofdklasse wel mee kunnen komen. Maar voorlopig focus ik me uiteraard op dvv Delft, want dit is toch een heel leuke club.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12