Talentvolle Excelsior-speelster Bo Verbeek korfbalt al vijf jaar in de regionale selectie

Bo Verbeek speelt in Excelsior B1 en in de regionale selectie van Noordwest. (foto: Tim van Peppen)

DELFT – Bo Verbeek staat op het punt om te vertrekken naar Den Haag voor een training van Noordwest. Het vijftienjarige talent van Excelsior B1 wil het maximale uit haar carrière halen en daarbij is deze regionale selectie een mooi hulpmiddel.

Bo Verbeek komt uit een echte sportfamilie. Haar vader vertegenwoordigde Jong Oranje als judoka. En ook haar neef is op een behoorlijk niveau on de weer met met Yuko’s en Ippons. Moeder Verbeek voetbalde in de Haagse selectie. In de korfbalsport zijn alleen Bo en haar jongere zusje Pascale actief. De oudste van de twee begon bij DKC, maar ze maakte al snel de overstap naar buurvereniging Excelsior. “Ik wilde graag hoger spelen en dat kon bij DKC niet. Bij Excelsior speelden ze al wel op het hoogste niveau van Nederland en daarom heb ik de stap naar die club toen gemaakt.” Er wordt nu één klasse lager gespeeld door de B1 van de Delftse club. “Vorig jaar werden we met de C1 derde van Nederland. Een superprestatie en op dat moment het hoogst haalbare. Nu spelen we in de eerste klasse en hebben we nog niet één keer verloren na acht wedstrijden. We kunnen ons weer plaatsen voor een Nederlands Kampioenschap, alleen dan op districtsniveau. Dat Nederlands Kampioenschap willen we per se winnen. Dan promoveren we namelijk volgend seizoen weer naar de hoofdklasse.”
Dat Bo kan korfballen is ook Denise Bezemer niet ontgaan. Zij selecteerde de leerlinge van het Christelijk Lyceum Delft voor Noordwest tot zestien jaar. Bovendien zat de Delftse korfbalster ook bij de voorselectie van Nederland in haar leeftijdsklasse. “Maar bij die trainingen was ik ziek. Ik stond als een dood vogeltje in het veld. Ik had wel de wil om er voor te gaan, maar het ging gewoon niet. Dat was enorm balen. Al weet ik niet of ik wel bij de definitieve selectie had gezeten als ik niet ziek was geweest.” Eén van de redenen dat ze bij het keurkorps van Denise Bezemer zit is haar inzicht, denkt ze. “Dat is wel één van mijn sterke punten, denk ik. Net zoals ik goed kan verdedigen en passen. Aan mijn schot moet ik alleen nog wel gaan werken. Op de training schiet ik er best veel in, maar in de wedstrijden juist niet. Ik moet meer in schotpositie komen, vinden mijn trainers. Ze zeggen dat ik dan wel meer moet lopen. Ik moet zorgen dat ik in de punt kom, maar dat willen de jongens in mijn vak ook graag.”
Het leven van een getalenteerde korfbalster is niet te vergelijken met dat van een veelbelovende voetballer. Daarom moet Bo ook aan school blijven denken. En dat is soms best lastig. “Soms is sporten en school moeilijk te combineren, maar meestal gaat het wel. Dit jaar wordt wel een lastig jaar voor mij, ik zit nu in de derde van het VWO. Nu moet ik mijn profiel gaan kiezen en aan mijn toekomst gaan denken, maar ik zou totaal niet weten wat ik wil worden. Behalve dan een hele goede korfbalster.” (TvP)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1