Huis te koop: Jaagpad 170, Rijswijk

Heerlijk vrij wonen, met de Vliet voor de deur RIJSWIJK – Na 26 jaren in dit schitterende herenhuis aan de Vliet gewoond te hebben, verhuizen Aad en Ineke van Geest naar Nootdorp. Ze verhuizen naar een appartement in het complex De Eglantier. Hun kinderen zijn al even de deur uit en het werd tijd om naar iets kleiners uit te kijken.

“Deze omgeving zullen we wel gaan missen”, zegt Aad. “De ligging is mooi en de sfeer tussen de bewoners onderling is heel goed. Wij kennen hier veel mensen.”
Ze wonen namelijk al 42 jaren aan het Jaagpad, in de eerste periode een aantal huizen verderop. “Ik kwam uit Den Hoorn en Aad uit Sion”, zegt Ineke. “Daar waren we veel vrijheid gewend en dat vonden we hier terug. Heerlijk met het water voor de deur en ook aan de achterkant is het vrij. Het mooie park aan de achterkant loopt helemaal door naar het Elsenburger Bos.” 

Over ruimtegebrek hebben Aad en Ineke in dit huis nooit te klagen gehad. Het pand is gebouwd in 1908 en bestond oorspronkelijk uit een winkelruimte en een dubbele bovenwoning. Toen ze er in 1982 kwamen wonen, hebben ze er één geheel van gemaakt. “Een aantal jaren geleden is er nog een algehele renovatie geweest”, zegt Aad. “Toen is er bijvoorbeeld een heel nieuw dak geplaatst. Het onderhoud is dus prima in orde.”
 
De woonkamer met een fraaie parketvloer is 9.00 bij 3.60 meter en heeft een kenmerkend hoog plafond (net zoals alle andere vertrekken in het huis). In de raampartij aan de straatzijde is het originele glas-in-lood uit 1908 bewaard gebleven, net zoals in de hal. De open haard in de kamer zorgt voor een gezellige uitstraling. De openslaande deuren aan de achterkant bieden toegang tot een zeer lichte serre met plavuizenvloer en volledig te openen schuifwand. Ineke: “Als je ook die openzet, dan vormt de kamer een prachtige eenheid met de tuin.” 

De zonnige tuin met achterom heeft een aangebouwde stenen berging, die voorzien is van verwarming en elektra. De moderne keuken heeft een marmeren vloer en is voorzien van diverse inbouwapparatuur: een koelkast, een combimagnetron, een close-in-boiler, een inductiekookplaat, een vaatwasmachine en een apothekerskast. De keuken heeft een doorgang naar de bijkeuken en biedt eveneens toegang tot de serre. “Pas twee jaren geleden is deze keuken geplaatst”, zegt Aad. “Compleet met een kleine bar.” 

De eerste verdieping heeft twee slaapkamers. Die aan de tuinzijde meet 3.40 bij 3.50 meter en is voorzien van een wastafel, een vaste kast en een airco. De openslaande deuren bieden toegang tot het balkon en dakterras. De slaapkamer aan de voorzijde is L-vormig en meet 5.70 bij 2.70/3.50 meter. Van hieruit is er een prachtig uitzicht over de Vliet. “In de voorkamer heb ik de wasmachineaansluiting gemaakt”, zegt Aad. “Maar die zou ook als een kleine slaapkamer gebruikt kunnen worden.” De badkamer is volledig betegeld en is uitgerust met een ligbad, een separate douche en een toilet. Een afgesloten trapopgang biedt toegang tot de tweede verdieping. Deze is momenteel ingericht als complete woonetage. Er zijn twee kamers van respectievelijk 5.80 bij 2.90 meter (met toegang tot een balkon) en 5.80 bij 3.19 meter (met wastafel). Hier is zelfs gelegenheid om te koken, door de aanwezigheid van een tweede keuken. Tevens zijn hier een toilet en de stookruimte (CV-ketel VR 1999). Diverse vaste kasten en de dubbele vliering bieden veel opbergmogelijkheden. “Je woont hier net over de grens van Rijswijk, dus je bent op de fiets in vijf minuten in Delft”, zegt Ineke. “Het pontje op de Vliet is ook heel leuk. Dat wordt trouwens bevaren door onze zoon.”

De vraagprijs voor deze woning is € 449.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) 2125288 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1