Twee-en-twintig Bacinol-kunstenaars bundelen hun krachten voor de laatste grote tentoonstelling

Algemeen

Lisa Kaiser, Joost Konings en enkele werken van Kaiser, waarin zij vaak dieren en de symboliek van het dierenrijk terug laat komen.

DELFT – Het duurt niet lang meer voordat het Bacinol tegen de vlakte gaat. De hoogste tijd dus om nog één grote verkooptentoonstelling te organiseren.

Van zaterdag 2 tot en met zondag 10 mei wordt in het Bacinol door de Stichting Kunstdoelen Delft de Lentesalon georganiseerd. In de ruimte 38CC zullen 21 Delftse Kunstenaars en 1 Amerikaanse kunstenares proberen hun werk te slijten.
“Iedere kunstenaar krijgt een eigen stukje muur”, legt Joost Konings, die namens de Stichting Kunstdoelen Delft in de organisatie zit, uit. “In het midden wordt een ruimte ingericht waar ze nog extra werk kunnen tonen. Het wordt een hele grote tentoonstelling.” 

Het doel van de tentoonstelling is het verkopen van de kunstwerken. De Delftse kunstenaars hebben hun langste tijd in het Bacinol er nu wel opzitten. Konings: “Het wordt de laatste echte kunsttentoonstelling in Bacinol. Straks moeten we verhuizen, het zou fijn zijn als we niet alles mee hoeven te verhuizen.” Hij vindt het leuk om nog één keer met z’n allen iets te doen. Want, weet hij, “samen sta je sterk. Dat is ook een mooi gezicht naar buiten toe.” De prijzen van de werken zullen volgens de organisator in prijs variëren van 50 euro, tot meer dan duizend euro. “Maar we maken het niet al te duur hoor”, stelt hij de potentiële kopers alvast gerust. “Daarom is zo’n verkooptentoonstelling een leuk idee.”

Grote diversiteit
De Amerikaanse kunstenares Lisa Kaiser is speciaal voor de Lentesalon terug naar Delft gekomen. Ze pendelt heen en weer tussen New York en Delft en vindt de Lentesalon een mooie gelegenheid om haar werk te showen en hopelijk ook goed te verkopen. “Voor de bezoekers wordt het een mooie manier om hun ogen te openen in de lente”, zegt Lisa Kaiser. “Het is altijd goed om kunst te zien. En als mensen thuis in de kamer een lege plek aan de muur hebben waar ze iets leuks willen hangen, dan kunnen ze het hier vinden. Met zoveel werken van zoveel kunstenaars is er altijd wel een werk dat bij de kleur van de bank past.” 

Het wordt voor het publiek daarnaast één van de laatste kansen om het Bacinol van binnen te zien voordat de slopershamers hun werk gaan doen, merkt Joost Konings op. “De bezoekers kunnen bovendien zien dat mooie dingen niet duur hoeven te zijn. Je ziet het werk van veel artiesten die veel verschillende dingen maken, er is een grote diversiteit aan kunst. Als je ziet hoeveel creatieve explosies in een kleine stad als Delft plaatsvinden....”

De officiële opening van Lentesalon vindt zondag 3 mei om 15.00 uur plaats in het Bacinol aan de Wateringsevest 38 in Delft. Dan is ook de presentatie van een speciaal en groot kunstwerk dat met het Gezicht op Delft te maken heeft. Na de opening zijn alle werken tot en met 10 mei dagelijks van 13.00 tot 17.00 te bezichtigen. Meer informatie over de Lentesalon én de 22 deelnemende kunstenaars is te vinden op de website www.lentesalon.nl. (JN) 

Zij doen mee
Van de volgende kunstenaars zijn tijdens de Lentesalon de mooiste kunstwerken te zien:

Arianne Kerkstra
Avi Lev
Coen Dekkers
Colja de Roo
Eveline van Bogerijen
Flora van Stek
Fred Hemmes
Gonny Stuut
Joost Konings
Katerina Zisiadou
Lisa Kaiser
Lony Strub
Mark van Huystee
Pieta Dijkstra
Rik van Hazendonk
Rob van Es
Ruminia Yotova
Saskia Serlé
Sunny de Vroedt
Tijn Noordenbos
Wouter Julien van den Haak


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

!