Delftse muzikanten eren Frank Papendrecht

Algemeen

DELFT - Kerstavond in Verderop brengt de muziekwereld weer even dichterbij de in 2009 overleden Frank Papendrecht. Een aantal bekende Delftse muzikanten komt dan in het café aan de Westvest bij elkaar om Papendrecht met een unieke muzikale avond te eren.

Polle Eduard, Ferdinand Bakker en Derk Groen vormen alledrie voor de gelegenheid een formatie met collega-muzikanten die allen in het verleden met Frank Papendrecht (foto) hebben gespeeld. Frank Papendrecht was één van Neerlands beste en alom gewaardeerde basgitaristen. Hij speelde in bands als Diesel, Kadanz, Urban Heroes, Margriet Eshuijs Band, Meike Touw’s Tutti Frutti, The President, Polle Eduard en de Rest. Frank was één met z’n gitaar en ontzettend muzikaal. Hij wilde alleen maar spelen en je hoorde hem niet zeuren, hoewel iedereen om hem heen wist dat hij vaak veel pijn had door de ziekte MS.
Op kerstavond zullen de drie formaties op hun eigen manier de band met Frank tot uitdrukking laten komen. Polle zal veel eigen werk brengen en bij Ferdinand zullen zeker Bob Dylan en Lou Reed de revue passeren. Derk Groen is het gelukt om de hele formatie Cuccurrillo Brillo Brullo bijeen te krijgen. Dit is de eigenwijze Zappa-coverband waarin Frank Papendrecht zijn basvirtuositeit kwijt kon en waarmee hij zijn laatste optreden had. 

Veel muzikanten van Let’s Stick Together komen 24 december weer bij elkaar en als ze er toch zijn is de stap om later op de avond over te stappen naar Let’s Stick voor de meesten uitdagend klein. 

De kaartverkoop voor ‘Back to Frankie, together again!’ start begin december. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar aan de bar van Verderop aan de Westvest 9. De opbrengst van de entreekaarten wordt door de organisatie beschikbaar gesteld aan het Nationaal MS Fonds.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12