Het Varend Corso heeft ook dit jaar weer een Delfts tintje, inclusief een extra editie van Delft op Zondag

Algemeen

De sponsors van de Delftse boot die dit jaar deelneemt aan het Varend Corso, met van links naar rechts Tim Droge van Westvest Netwerk Notarissen, Jeroen Hogentoorn van Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, Jaap Langhout van Zegwaard Rioolontstopping,

DELFT – Nog maar een klein maandje. Dan kiezen de prachtig versierde boten van het Varend Corso 2008 het (niet overal even) ruime sop. Ook dit jaar doet de stoet van bont versierde boten Delft aan. En opnieuw vaart er een Delftse boot mee.

Om de Delftse inbreng compleet te maken, komt de krant Delft op Zondag op zondag 3 augustus met een speciale Varend Corso-editie. Deze krant, die bomvol staat met actuele foto’s van en verhalen over het Varend Corso, wordt langs de route verspreid. De bezoekers, die vaak uit de wijde omtrek naar Delft komen om de boten te aanschouwen, kunnen zich zo optimaal voorbereiden op wat er komen gaat. Alle deelnemende boten komen met een foto op één van de vier fotopagina’s in deze speciale editie aan bod. Handig als je wilt weten wat er straks langs vaart. En misschien nóg handiger als je een bepaalde boot die al voorbij is gevaren nog even rustig wilt bekijken. 

De Delftse boot gaat dit jaar de zon uitbeelden. “Het algemene thema van het Varend Corso dit jaar is ‘werelds’, en er is geen wereld zonder zon”, legt initiatiefnemer Tijn Noordenbos uit. Op de boot komt een zon die opkomt en weer ondergaat. Een bewegend object dus, daar waar de Delftse boot het tijdens de vorige editie vooral van de bloemen en de mensen aan boord moest hebben. Vanwege de Delftse invulling van het thema ‘werelds’ gaat Pauline Brouwer, van Pauline Bloembinders aan het Achterom 87, vooral met zonnebloemen aan de slag. Over de rest van de aankleding kan en wil Noordenbos nog niet veel zeggen. 

Hij en een aantal andere Delftenaren zijn al enkele maanden bezig met de voorbereidingen voor ‘de Delftse boot’. “Meteen toen het thema bekend werd gemaakt, zijn we om de tafel gaan zitten”, zegt hij. Met het technische deel van de opbouw van de boot wordt volgende week een begin gemaakt. Pas in de week voorafgaand aan het Varend Corso, dat op 1, 2 en 3 augustus door het Westland, door Midden-Delfland en door Delft vaart, wordt de boot definitief opgebouwd. Dat kost niet alleen de nodige energie en tijd, het vergt ook de ontontbeerlijke euro’s. Want alleen de zon(nebloem) gaat voor niets op. Gelukkig is er de (financiële) steun van enkele Delftse bedrijven en ondernemingen. RODI Media, de uitgever van de krant Delft op Zondag, is de afgelopen maanden druk geweest met het werven van sponsors die de Delftse deelname aan het Varend Corso willen ondersteunen. Veel Delftse bedrijven bleken bereid hun steentje bij te dragen aan dit evenement, dat jaarlijks vele toeschouwers uit heel Nederland naar Delft trekt. Delft Marketing, DSM, No13 Multibrand Fashion Store, Westvest Netwerk Notarissen, Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, Delft op Zondag en Tempus werden bereid gevonden om de Delftse bijdrage aan het Varend Corso mogelijk te maken. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12