Nieuw hek moet verkeersveiligheid vergroten, maar volgens omwonenden is het tegendeel waar

Editie: Week 39, Jaargang 22 |

Het zicht vanuit de auto, komend vanaf de Oliemolen, is er niet beter op geworden.

DELFT – De Gemeente Delft plaatste eind augustus langs de Hoornseweg/Buitenwatersloot een stalen hek. Dat is gedaan om de veiligheid van fietsers  te verhogen. Omwonenden zijn niet blij. Volgens hen maakt het hek de situatie juist onveiliger.

Dat wordt duidelijk als je vanaf de Drogerij of de Oliemolen de Buitenwatersloot wilt oprijden. Verkeer dat vanaf de kant van het hek komt is door de spijlen van het hek en de borden erop slecht zichtbaar. “We zijn bang dat hierdoor ernstige ongelukken gaan gebeuren”, zegt mevrouw C. Robert. “Niemand hier is blij met het hek. Door de spijlen wordt je uitzicht vanuit de auto één zwarte toestand. Ik denk dat dit door iemand van achter z’n bureau is verzonnen, zonder ter plekke te gaan kijken. Het is wachten tot iets ernstigs gebeurt. Wellicht gaan de oogkleppen dan open.”


Buurtbewoner Ab Mensinga is evenmin blij met het hek. “Waarom de Gemeente Delft dit heeft geplaatst is me een raadsel.” Ook Mensinga merkt op dat het hek het zicht op de weg juist belemmerd. “Hierdoor ontstaan gevaarlijke situaties. Je moet half op de rijbaan van de Hoornseweg en de Buitenwatersloot staan om ander verkeer aan te zien komen.”


Bewoners van de Drogerij zijn een handtekeningenactie begonnen om bij de gemeente aandacht te vragen voor het probleem. Ze pleiten ervoor dat het hek weer wordt verwijderd. Mevrouw Robert weet niet of er nog meer acties zullen volgen. “We gaan eerst kijken of de handtekeningenactie helpt.”


Gemeentewoordvoerder Mark de Kok legt uit dat het hek is geplaatst om de verkeersveiligheid van fietsers te beschermen. “In het verleden is hier namelijk wel eens een ongeval gebeurd op het fietspad, waarbij een fietser ten val kwam en op de rijbaan viel”, vertelt De Kok. “Gelukkig kwam er op dat moment geen auto aan, maar de gevolgen hadden zeer ernstig kunnen zijn. Daarom hebben we besloten hier een fysieke scheiding te plaatsen tussen de rijbaan en het fietspad. Helaas moeten we het hier doen met zeer beperkte ruimte.”


Het plaatsen van het hekwerk heeft 7000 euro gekost.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1