Afbeelding

Westerpop komt ook voor de vierentwintigste editie met een ijzersterke programmering

Algemeen

Editie: Week 33, Jaargang 21 |

René Steijger kijkt alweer uit naar de vierentwintigste editie van Westerpop. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – De organisatie van Westerpop is er ook voor de vierentwintigste editie op 30 en 31 augustus in geslaagd om een prachtige line-up neer te zetten. Daarbij zet ze de vorig jaar ingeslagen weg voort door voor een ijzersterke programmering op de vrijdagavond te zorgen.

“De credits voor die vrijdagavond liggen geheel en alleen bij Gideon Rozendaal, de voormalig programmeur van Speakers”, kaatst promotor René Steijger de bal door. “We wisten dat er in de vrijdagavond nog rek zat qua bezoekersaantallen. We wilden uiteraard vasthouden aan de strijd om de Peter Tetteroo Bokaal, maar die avond daarnaast wat meer body geven. Dat hebben we gedaan door naast het lokale talent aansprekende, nationale bands neer te zetten. Daar is Gideon erg goed in geslaagd.”
Die constatering kan een understatement worden genoemd. Met Maison du Malheur, Soul Sister Dance Revolution, Navarone en afsluiter De Kraaien staat er een programma waar menig ééndaags festival al trots op kan zijn. “Het leuke is dat we vroeg geboekt hebben. De Kraaien liggen bijvoorbeeld al sinds november vast. Dat betekent dat we ze hebben gecontracteerd voor hun grote doorbraak. Als we nu bij ze aan zouden kloppen, zouden ze zo drie tot vier keer zoveel rekenen.”
De zaterdag is het domein van Steijger zelf en heeft, zoals gebruikelijk tijdens het festival, een internationaal karakter. “Dat karakter uit zich onder andere in het feit dat we van de Popunie weer als gastheer van het Stage Europe Network mogen optreden. Hierbij maken veelbelovende Europese acts een tour door Europa en hierbij doen ze ons festival weer aan. Op dat podium trad in 2010 de IJslandse formatie Of Monsters And Men op. Inmiddels is dat een act met grote internationale allure.”
Maar niet alleen het Stage Europe Network podium draagt bij aan het internationale karakter. Steijger zelf heeft een mooie mix van nationale en internationale acts weten vast te leggen. “Zo staat aan het eind van de middag The Hoax geprogrammeerd. Dit is wel de meest invloedrijke Britse bluesband uit de jaren negentig van de vorige eeuw. Daarnaast is de americana-muziek van de Treetop Flyers op dit moment echt groot in Groot-Brittannië. Verder is daar Skinny Lister, een progressieve folkgroep uit het Verenigd Koninkrijk, de snoeiharde rock van het Zweedse Royal Republic en sluiten we het festival af met La Kinky Beat uit Spanje. Deze groep is met een dansbare mix van onder meer reggae, ska, punk, dub, drum ’n bass, hip hop en electro altijd een garantie voor een feestje. De Nederlandse inbreng wordt verzorgd door Playyard, winnaar van de Peter Tetteroo Bokaal van afgelopen jaar, de Handsome Poets, die geen uitleg nodig hebben en Chef Special. Het leuke aan die laatste band is dat ze dit festivalseizoen nauwelijks optreden, omdat ze aan een album aan het werk is. De optredens die ze doen, doen ze om de sleur te doorbreken. Overigens is het niet geheel toevallig dat ze Westerpop aandoen, want hun tourmanager, de 23-jarige Anna Oosterling is een aantal jaar vrijwilliger bij ons festival geweest.” Wilt u meer weten over het exacte programma op 30 en 31 augustus, kijk dan op www.westerpop.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12