Afbeelding

Korte berichten

Algemeen

Editie: Week 37, Jaargang 20 |

Pijnacker-Nootdorp doet onderzoek naar overlast rond ‘slooproutes’
PIJNACKER-NOOTDORP - Het College van B en W van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft besloten om een onderzoek uit te voeren naar veroorzakers van vernielingen en overlast op de zogenaamde ‘slooproutes’ in Pijnacker-Nootdorp. De Gemeente wil daarmee de groep overlastveroorzakers beter in beeld krijgen, om gericht actie te kunnen ondernemen. Zowel in Pijnacker als in Nootdorp geven inwoners op bepaalde plekken aan met regelmaat last te hebben van vandalisme of overlast. Momenteel hebben Gemeente en politie onvoldoende in beeld wie de overlastveroorzakers zijn. Het besluit van het College om overlastgevers in beeld te brengen is een eerste stap op weg naar effectiever ingrijpen.

Wie heeft het beste plan voor de Proeftuin Delftse Hout?
DELFT - De komende maanden wordt duidelijk wat de nieuwe tijdelijke invulling van de Proeftuin Delftse Hout wordt. Op 16 september start de officiële ideeënprijsvraag. Eerder dit jaar organiseerde de Gemeente Delft samen met het Techniek OntmoetingsPunt twee creatieve sessies om ideeën te verzamelen en mensen met elkaar te verbinden. De Proeftuin Delftse Hout ligt achter het Rieten Dak, tussen de Tweemolentjeskade en de Hertenkamp. Tijdens de creatieve sessies in TOP heeft een aantal groepen elkaar gevonden voor het uitwerken van ideeën voor deze locatie. Drie groepen zijn tijdens de sessies gevolgd met een camera. Een reportage van het proces is te zien op www.delft.nl/proeftuindelftsehout. Geïnteresseerden moeten voor 28 oktober een businesscase indienen bij de Gemeente. De initiatiefnemers van het beste plan sluiten een huurovereenkomst voor vijf jaar. In december wordt bekendgemaakt wat de nieuwe tijdelijke invulling van het gebied wordt.

Zeventig studenten ontwikkelen en bouwen waterstofracewagen
DELFT – Oud-Formule 1-coureur Jan Lammers heeft dinsdag op voormalig vliegveld Valkenburg de Forze VI onthuld. Dit is een nieuwe waterstofracewagen die is ontwikkeld en gebouwd door een team van zeventig studenten van de TU Delft. De Forze VI is een full-size racewagen van 880 kilogram en heeft een topsnelheid van 220 kilometer per uur. De auto kan in twee tanks 3 kilogram waterstof meenemen en daarop dertig minuten op vol vermogen racen. Jan Lammers was duidelijk onder de indruk bij de onthulling: “Forze heeft het platform van de racerij gekozen voor de ontwikkeling van brandstofceltechnologie, want iedereen weet dat competitie zorgt voor groei. Het is fantastisch om te zien welke ontwikkeling de Forze-wagens de afgelopen vier jaar hebben doorgemaakt en dat de Forze VI nu serieus aansluiting heeft gevonden bij conventionele racewagens.”

Wat is het Leukste Restaurant van Delft?
DELFT – Op de website www.restaurantverkiezing.nl kan vanaf maandag 16 september door Delftenaren worden gestemd op het ‘Leukste Restaurant’ van Delft. Tot die tijd kunnen restaurants zich gratis aanmelden via www.restaurantverkiezing.nl. In 2012 werd de Eerste Verkiezing van het Leukste Restaurant georganiseerd.

TU Delft Library en Nieuwe Meesters Delft worden partners
DELFT - De TU Delft Library en Stichting Nieuwe Meesters Delft worden partners. Om hun partnerschap te bekrachtigen hebben beide partijen onlangs een overeenkomst ondertekend. Het partnerschap tussen de twee is meer dan alleen een overeenkomst op papier. Beide partijen zullen hun expertise op het gebied van digitaal ontsluiten van erfgoed en datasets met elkaar - en derden - delen. Daarnaast resulteert de samenwerking in het zichtbaar maken van de collectie academisch erfgoed op de campus van de TU Delft én elders in de stad.

Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit in Den Hoorn
DEN HOORN - Het Oranje Fonds, het nationale fonds voor sociale initiatieven, verraste CJV ’t Zoldertje uit Den Hoorn afgelopen dinsdag met het Oranje Fonds Buurtcadeau ter waarde van 3000 euro. In Den Hoorn zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Van het geld van het Oranje Fonds kunnen we het clubgebouw opknappen”, reageerde Arno Nooteboom van CJV ’t Zoldertje. “Daarnaast is er nog geld over voor een spelcomputer, gereedschap, nieuwe pc/laptop en een buurtfeest.”

Iedereen mag weer zwemmen in de Delftse Hout
DELFT - De Omgevingsdienst Midden-Holland heeft namens de Provincie Zuid-Holland per 6 september het zwemverbod voor de Delftse Hout in Delft ingetrokken. Eerder, op 30 augustus, had de Omgevingsdienst Midden-Holland naar aanleiding van de grote hoeveelheid blauwalg een zwemverbod voor deze locatie ingesteld. Uit de bemonstering op 5 september is gebleken dat de zwemwaterkwaliteit sterk is verbeterd.

Voettocht voor vrede
DELFT – Delftenaren lopen op donderdag 26 september een ‘Voettocht voor vrede’. De tocht vertrekt tussen 19.30 uur vanaf wijkcentrum De Vleugel aan de Aart van der Leeuwlaan en gaat vanaf hier naar de Marokkaanse moskee aan de Vulcanusweg. De doelstelling van de voettocht is dat buurtbewoners elkaar ontmoeten; iedereen wordt uitgenodigd om tijdens de voettocht met iemand te spreken die hij of zij niet kent. Van 20.15 tot 21.30 uur gaan Delftenaren in gesprek over ‘Omzien naar elkaar’.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12