Zien, ruiken, proeven en beleven tijdens Kookweekend

Algemeen

Tijdens het Kookweekend bij Life and Garden kunt u getuige zijn van kookdemonstraties van de Delftse chef-kok Yuri Verbeek.

DELFT – Zien, ruiken, proeven en beleven… Dat kunt u allemaal doen tijdens het Kookweekend bij Life and Garden aan de Rijksstraatweg 11. Dit culinaire spektakel vindt plaats op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart.

De grote publiekstrekker is chef-kok Yuri Verbeek, bekend van de eerste kookstudio van Nederland: De Kokkerie aan de Buitenwatersloot in Delft. Hiervoor is hij zestien jaar chef-kok bij Café-Diner Vlaanderen geweest. Beide dagen geeft hij kookdemonstraties met verrassende en inspirerende gerechten met natuurlijke ingrediënten. “Ik laat zien hoe je met simpele dingen heel verrassende gerechten kunt maken”, zegt Verbeek. “Bijvoorbeeld zelf gedroogde tomaatjes maken. Dat is leuk om te tonen, zodat de mensen zeggen: Hé, dat ga ik ook doen.” 

Daarnaast laat hij zien dat de uiteenlopende soorten cress niet alleen als garnering te gebruiken zijn. “Er zijn vele smaken, zoals rucola, shiso purper, mosterd, oyster leaves en tahoon-cress”, zegt hij. “Je kunt cress bijvoorbeeld gebruiken in salades of bij parelhoenfilet met truffeljus.” Bent u na het Kookweekend benieuwd naar nog meer ideeën van Yuri Verbeek? Raadpleeg dan eens zijn kookboek ‘Dagboek van een chef-kok’. Tijdens het evenement bij Life and Garden kunt u verder getuige zijn van een demonstratie buiten koken op de barbecue, een proeverij met bijzondere kruiden, een wijnproeverij van Bourgogne wijnen en een Smaakgeheimen-proeverij. Tevens is er aandacht voor verse kruiden en ‘eten uit eigen tuin’. Let ook op de speciale aanbiedingen op kookgebied. Telefoon: (015) - 257 06 25. Internet: www.lifeandgarden.com.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12