Afbeelding

Darcy en Jade zijn een YouTube-hit met hun video's over seks

Algemeen

Editie: Week 4, Jaargang 23 |

De Delftse vriendinnen Darcy en Jade op de bank waar ze de filmpjes opnemen. (foto: Lenny Tamerus)

DELFT - Domme vragen bestaan niet. En gekke ook niet. De Delftse 'Theemutsen', vriendinnen Darcy Lazar en Jade den Adel, beantwoorden op hun YouTube-kanaal alle vragen over seks.

Door: Lenny Tamerus

De dames nemen de filmpjes in hun eigen huis in Tanthof op. Met een kop thee in de hand, want 'Theemutsen' is niet alleen een verwijzing naar 'daar beneden.' De video's die ze maken zijn vrolijk en open. Zoals de video over schaamhaar: "Toen ik mijn eerste schattige haartjes kreeg, was ik elf."... "Als je harst, moet je ook veel scrubben zodat je geen ingegroeide haartjes krijgt."

Nog geen jaar geleden begonnen Darcy en Jade met hun eerste filmpje. Intussen hebben ze een half miljoen bezoekers per maand, vooral tieners van twaalf tot negentien. Na een populaire uitzending stroomt de mailbox vol.
"Het is ongelofelijk. We zijn ermee begonnen puur omdat we het leuk vonden. Nu krijgen we bedankjes, zoals: 'Ik heb zo veel aan jullie. Dank dat jullie bestaan.' Dat geeft veel voldoening," vertelt Darcy.

Hoe verklaren de dames dit succes? Jade: "Wij zijn geen voorbeeld, maar een vriendin die je advies geeft. Internet werkt laagdrempeliger dan de Kindertelefoon. Daarnaast zijn onze filmpjes gezellig, informatief en kort. Het kijkt makkelijk weg." 
Niet alles gaat meteen goed, zoals laatst met het Wingman condoom: "Nadat we het filmpje hadden geüpload, kregen we een mailtje van de makers. We hadden het condoom verkeerd vastgehouden! We gaan een nieuw filmpje opnemen," lacht Jade.
Jade en Darcy delen intieme details van zichzelf op het wereldwijde web. Wanneer ze ongesteld werden en hun ervaringen met de eerste keer. Is hun omgeving daar wel zo blij mee? Jade: "Onze vriendjes vinden het cool. Ze zijn trots. Mensen vinden dat we belangrijke onderwerpen aansnijden. Mijn moeder zei wel: ga niet alles op straat gooien. Maar ik vind, als je open bent over seks, moet je ook over jezelf durven te vertellen. Gelukkig zegt ze nu: jullie doen het zo leuk samen! En mijn schoonmoeder lag in een scheur bij het 'schaamlippenverhaal."

De dames zijn nu nog jong, 21 jaar, toch geloven zij niet dat hun YouTube-succes een uiterste houdbaarheidsdatum heeft. Jade: "Het is zo iets normaals. Ik ga me er later ook niet voor schamen. Belangrijk is dat we geen geile porno maken. Het is niet ordinair. Ik heb seks altijd al een interessant onderwerp gevonden. Ik denk dat ik er altijd verder mee kan." Darcy: "Je doelgroep groeit met je mee. En onze oude video's blijven voor nieuwe pubers perfect om te kijken. Wel willen we meer gaan doen, zoals seksuele voorlichting op scholen geven. Wie weet wat er komt. Misschien gaan we ooit als oma's vertellen wat de leukste standjes zijn."

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12