Huis te koop: Machteld van Meterenlaan 59, Delft

Algemeen

DELFT – Sander en Natascha Zuidgeest verlaten na zes jaar hun driekamerappartement aan de Machteld van Meterenlaan 59. Ze hebben er al die jaren met veel plezier gewoond. Niet vreemd ook, met zo’n appartement in een rustige omgeving, maar op loopafstand van de Delftse binnenstad.

Heerlijk rustig wonen op een steenworp afstand van de binnenstad

De Machteld van Meterenlaan is een doodlopende zijstraat van de Rotterdamseweg, die uitkomt op de Schie. “Het is vanaf hier tien minuten lopen naar de Beestenmarkt en vanaf het terras aan de voorkant kijk je uit op de Schie”, vertelt Sander Zuidgeest. Hoewel het rustig wonen is aan de Machteld van Meterenlaan, is er altijd wel leven in de buurt. Roeiers varen voorbij aan de Schie en aan de achterzijde van het appartement, dat een woonoppervlakte heeft van 100 m2, loopt een veelgebruikt fietspad waar van alles voorbij komt. “Maar als er hier auto’s komen is dat alleen als ze hier in de straat moeten zijn”, merkt Sander Zuidgeest op. Omdat er in de onderbouw van het appartementencomplex een garage zit, heb je hier als bewoner nooit parkeerproblemen. 

“Het is daarnaast een hele ruime woning”, vertelt Natascha Zuidgeest. “Voor startende stellen is het hartstikke leuk om hier te beginnen. Sander merkt op dat het ook voor ouderen die iets kleiner willen gaan wonen een ideale woning is. In het in 2003 opgeleverde pand zit een lift en de deuren zijn breed genoeg voor een scootmobiel. “Dit huis is ideaal voor heel veel mensen”, vindt Sander Zuidgeest daarom. 

Bijzonder is ook dat zich aan beide zijden van het appartement een terras bevindt. Zo kun je op vrijwel alle momenten van de dag heerlijk voor (of achter) je huis van het zonnetje genieten. “De omgeving is hier kindvriendelijk en best groen”, zegt Natascha. Sander: “Het is een nieuw wijkje in een oudere en volgroeide wijk met volwassen bomen. In de buurt zijn bovendien verschillende speelplaatsjes. Mensen met kinderen hoeven zich hier niet te vervelen.” 

De woning heeft een gemeenschappelijke entree. Deze leidt naar een binnenhal met een lift en een trap naar de berging én de eigen parkeerplaats. In de gang van de woning is een cv-kast, een videofooninstallatie, een toilet met een fonteintje en een inpandige berging met wasmachineaansluiting. De woonkamer is ruim, zo’n 33 m2, en er ligt een fraaie laminaat vloer. Een deur leidt naar het op het zuiden gelegen balkon, van waaruit je zo over de Schie uitkijkt. 

De keuken is van alle gemakken voorzien. Er is een 4-pitsgasfornuis met afzuigkap, een vaatwasmachine, een koel-/vriescombinatie en inbouwverlichting. De ruime hoofdslaapkamer meet 3,34 bij 4,95 meter en heeft inbouwkasten en een schuifpui naar het 14 m2 grote terras aan de voorzijde van het pand. Ook dit terras kijkt uit over de Schie en staat ’s ochtends en ’s avonds in de zon. “Dat is echt een meerwaarde”, vindt Sander. “Het is leuk dat je daar vanaf je terras zo op uit kijkt.” Ze gaan hun oude huis en de omgeving daarvan straks wel missen als ze in Wateringse Veld wonen. “Vooral het centrum van Delft, je zit daar zó dichtbij”, zegt Natascha. Sander: “Toen we het andere huis kochten vonden we het al raar. Het is jammer dat we straks niet meer overal lopend naartoe kunnen, dat was ideaal.” En ook als je met de wagen weg wilt is de Machteld van Meterenlaan een prima plek om te wonen. Je zit zo op de Rijkswegen A4 of A13.

De vraagprijs voor deze woning is 279.000,- k.k., de bijdrage voor de Vereniging van Eigenaren bedraagt 162 euro per maand. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Makelaardij, (015) – 212 52 88 of www.vansilfhout.nl.


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12