Stilte, de voorzitter spreekt

Algemeen

DELFT – Wekelijks vult de voorzitter van een Delftse Sportvereniging de column ‘Stilte, de voorzitter spreekt’. Deze week is dat John Breedveld, voorzitter van dansvereniging Dancin’ Delft.

“Dancin’ Delft is een dansvereniging die in een paar jaar tijd is gegroeid van 170 naar 400 leden. Dat is snel en heeft ook best veel organisatieveranderingen in de vereniging met zich meegebracht. Gelukkig hebben we een heel flexibel team aan leiding die dagelijks de lessen verzorgt. Begonnen met zeven en staan er nu dertien trainsters en assistentes en één trainer voor de groepen. Daaromheen acteren zeven bestuursleden en een hele grote groep vrijwilligers, vaak ouders, die de vereniging met hand- en spandiensten bijstaan. Zonder al deze mensen zouden we niet kunnen leveren. Maar even zo belangrijk zijn natuurlijk onze leden en niet te vergeten hun ouders. Zij ervaren de kwaliteit die we leveren, geven deze informatie door en daar komt dan weer nieuwe aanwas van. Dus een vereniging die niet alleen met dansen beweegt maar ook gewoon in zijn totaal beweging laat zien. 

Daarnaast zijn we ook maatschappelijk actief. We hebben vanaf april een G-groep, gehandicapten niet rolstoel gebonden. Gestart met twee leden maar door het enthousiasme van deze leden en de leiding een langzaam groeiende groep leden met een beperking die in een valide vereniging hun sport kunnen bedrijven. Volledig geïntegreerd, weliswaar op hun eigen niveau dansend, maar wel betrokken bij alle activiteiten. Dat we niet adverteren komt voort uit de mond-tot-mond reclame. Ook vanuit de jaarlijkse theatershow die de vereniging in het theater in Rijswijk verzorgt. Door diverse subsidies kunnen we de ouderen van Delft elk jaar gratis vervoeren van en naar Rijswijk zodat we ook deze vaak aan huis gebonden groepen mensen iets leuks kunnen aanbieden. Begonnen met de ouderen zijn daar tegenwoordig ook de gehandicapten en kinderen die onder Jeugdzorg vallen bij betrokken. Daarmee leren onze leden dat alles niet zomaar gewoon is. Wat wil je dan nog meer? Een grotere betrokkenheid van ouders bij de vereniging. Hoe meer handen er zijn hoe minder ieder apart hoeft te doen. Bardiensten van een uurtje per week geeft de kinderen de ruimte om tijdens de lessen even te pauzeren, wat te drinken of te eten. Maar als je geen bezetting hebt, worden dus de eigen kinderen de dupe. Een vereniging is geen kinderopvang en dus zou het niet zo moeten zijn dat een kind wordt afgezet en de vereniging zorgt er dan wel voor. Door de sportkantine die we bij de zaal hebben is een soort huiskameridee gecreëerd. Maar in een huiskamer dienen kinderen te worden begeleid en te worden geholpen. Dat is wat ik graag meer zou zien, maar ik klaag niet. Veel ouders doen al wat. Als we echter doorgroeien moet er wel wat bij. Zaalruimte, leiding en dus ook vrijwilligers. Maar nieuwe leden zijn ook van harte welkom. Jij?”

John Breedveld

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12