Bij Nacht en Ontij

Algemeen

Heeft iedereen alle nieuwjaarsrecepties overleefd? Ik wel, met veel moeite. Om te beginnen mocht ik een nieuwjaarswens doen op radio Delft. Ik heb jullie allemaal een gezond en gezellig 2012 gewenst. Ik was daarnaast op de nieuwjaarsreceptie van Carnavalsvereniging Goud van Oud de ´Mystery Guest´. Dat was echt leuk om te doen. Ik kreeg een echte hoge hoed en ambtsketen, maar wel op z´n carnavalesk natuurlijk.

Ook kreeg ik een prachtig bronzen beeldje van de Clini Clowns, waar Goud van Oud sponsor van is. Een heel mooi initiatief van deze vereniging. Het was een hele gezellige avond en ik werd met taxi opgehaald en weer thuisgebracht. Ik heb ook Café Mielus ontdekt op de Markt voor de ietwat ouderen onder ons. De laatste vrijdag van de maand is daar een bandje, waar ook bij gedanst kan worden voor de 40-plus-Delftenaren. Heel gezellig voor wie eens wat anders wil. Ik had ook een plaatje en een praatje bij Herman Baas, mijn sportieve tegenstander bij de Nachtburgemeestersverkiezingen. Herman heeft een leuke rubriek in de Delftse editie van de AD/HC, genaamd ´Delft Verbaast´, waar hij ´gewone´ Delftenaren uitlicht. En helemaal leuk is dat die foto is genomen in het Delftse gemeentelijke archief, dus ik ben nu verenigt in de eeuwigheid. Ik ben ook voor het eerst naar Café de V geweest met broertje Hans, nou ja, niet voor het eerst eigenlijk. Ik was bij de allereerste opening toen het nog een Irish Pub was. 

Het was druk op een zaterdagavond, want de Delftse groep Horse speelde en dat is altijd geweldige muziek. Het was wel gezellig. Het was wel minder dat ik gelijk moest afrekenen terwijl we aan de bar zaten. Ik vind dat niet gezellig en zeer klantonvriendelijk. Verder is er eigenlijk niet zoveel gebeurd, behalve de gewone cafébezoekjes, die zijn altijd gezellig. Een beetje hangen aan de bar en gewoon over niks kletsen. En nu dan 10 en 11 februari het De Koninck Bluesfestival Delft is dit jaar op 10 en 11 februari, maar op 9 februari mag wethouder Milène Junius het festival openen en ik mag mee met haar. Dus moet iedereen heerlijk de stad in en genieten van de gave bluesbandjes die overal in de stad aanwezig zijn.
Op de website www.delftblues.nl kun je zien wie waar speelt. De week erna, op 18 februari, begint het grote carnaval. Geniet met elkaar en ik zeg alvast Alaaf. Drink niet teveel en zorg dat het weer een leuk Delfts carnaval wordt. Het is nu eindelijk een beetje koud en dus winter. We zijn echter alweer een stukje dichterbij de lente, waar we allemaal wel weer aan toe zijn. En ik kan me nu nog niet echt voorstellen dat over vier weken de terrassen alweer open gaan in Delft, heerlijk wel! Ik ben door diverse vrouwen gevraagd of ik weer een vrouwenavond wil organiseren. Gewoon een avondje in een café ergens in Delft, vrouwen jong en oud bij elkaar. Vorig jaar was het heel gezellig, dus wat let je om ook te komen? Als je zin hebt, geef je dan op via e-mailadres delft@kijkt.nl of anna@spreekt.nl. Lieve groetjes van mij.

Anna Krul

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12