Gezond en actief met nieuwe activiteitenvereniging Ardemia in Villa Poptahof

sport

Editie: Week 36, Jaargang 20 |

De leden van Ardemia sporten en bewegen met veel plezier.

DELFT - Ardemia Delft is de jongste activiteitenvereniging in Delft. In tweeënhalf jaar tijd slaagde het wervingsteam Doe Mee er niet alleen in om zo’n 500 vrouwen te motiveren om te gaan sporten of Nederlandse taallessen te volgen, maar ook om naar gezondheidsvoorlichtingen te komen of om er samen gezellig een dagje op uit te trekken.

Gestart als een project van de Gemeente Delft is Ardemia inmiddels een onafhankelijke vereniging. Op 3 juli ging het allereerste bestuur naar de notaris om de statuten vast te leggen. Een gezonde en actieve levensstijl voor jong en oud, in het bijzonder voor hen die met het reguliere verenigingsaanbod niet of moeilijk worden bereikt, is Ardemia’s doelstelling. Kernactiviteit blijft sporten, zoals aerobics, zumba, maar ook fietslessen, yoga en workshops als tai chi en nordic walking. Maar de vereniging heeft ook al een flink aantal commissieleden die met ideeën komen voor nieuwe activiteiten, zoals informatiedagen over opvoeding, CITO en schoolkeuze, kinder EHBO, budgetteren of cursussen Engels en tekenen.

Bijzonder aan de activiteiten van Ardemia is dat er zo’n diverse groep vrouwen aan meedoet. Jong en oud, Nederlands en allochtoon, sportief en beginnend sporter. Allemaal doen ze mee omdat ze het gezellig of belangrijk vinden samen te zijn en samen te werken in de stad Delft, die inmiddels ruim tweehonderd nationaliteiten kent.

Samenwerking vindt trouwens niet alleen plaats tussen mensen, maar zeker ook tussen organisaties en met de Delftse sportclubs, zoals hockeyvereniging Hudito. Eind augustus is Ardemia Delft verhuisd naar het gebouw van de voormalige projectorganisatie Poptahof, voortaan Villa Poptahof geheten, aan de Poptahof Noord 1. Dit bedrijfsverzamelpand is nu gehuurd door MVV Nederland die er een concept ontwikkelt waar lifestyle en wellness centraal staan. In dit unieke concept kunt u voor bijvoorbeeld een professionele schoonheidsbehandeling ondergaan, een prachtig sieraad maken, een afspraak maken met een kraamhulp, een heerlijke kopje Italiaanse koffie drinken, een workshop Somalisch koken volgen. U kunt er ook voor een Engelstalige high tea terecht bij maar liefst tien vrouwelijke ondernemers en niet te vergeten de vier kaderleden van Ardemia! Maar ook aan de kinderen is gedacht: het Mama Café Delft voor moeders en kinderen tot 4 jaar komt elke tweede woensdagochtend van de maand bij elkaar en ook knutselmiddagen en peutergym staan in de planning. Als je een cursus volgt behoort opvang van je kindje ook tot de mogelijkheden in Villa Poptahof. En wat dacht je van een Gezond Ontbijt, elke ochtend van 09.00 tot 10.00 uur voor maar 1 euro geserveerd door de vrijwilligsters van Ardemia?

Het bedrijfsverzamelpand is al aardig gevuld, maar (startende) ondernemers die op zoek zijn naar een ruimte tussen de 12 en 46 vierkante meter en die het leuk vinden om mee te liften op het aanbod voor vrouwen en kinderen in Villa Poptahof kunnen mailen naar info@villapoptahof.nl. Huurprijzen, maar ook de het lidmaatschapsgeld en de activiteitenbijdrage aan Ardemia, worden bewust laag gehouden zodat zoveel mogelijk Delftenaren kunnen profiteren van het aanbod. Ardemia Delft hoopt daarmee een vereniging van betekenis te worden voor en van iedereen, dus ook voor vrouwen en mannen met een kleine beurs.

De meeste sportactiviteiten vinden plaats in Wijkcentrum De Vleugel, het cursusaanbod natuurlijk in Villa Poptahof. Voor de sportactiviteiten hoeft u zich van tevoren niet op te geven. Stap gezellig een keer binnen, volg een proefles en beslis dan of u lid wilt worden. Als u mee wilt doen met een cursus kunt u zich van tevoren opgeven op onderstaand mailadres of telefoonnummer. Een workshop tai chi, georganiseerd door Mama Café Delft, staat gepland in Villa Poptahof op dinsdag 11 september tussen 20.00 en 22.00 uur. Aanmelden kan via e-mailadres mamadelftcafe@gmail.com.

Een wel heel speciale activiteit van Ardemia Delft gaat plaatsvinden op zaterdag 3 november vanaf 15.00 uur in Sporthal de Buitenhof. Op die dag probeert de vereniging het wereldrecord zumba door vrouwen van zoveel mogelijk verschillende nationaliteiten te vestigen! Ardemia is al een heel eind op weg, want de vereniging heeft nu al 24 etnische groepen onder haar leden. De grootste Delftse bevolkingsgroepen, namelijk vrouwen geboren in Turkije, Suriname, Marokko en (Koerdisch) Irak, hebben zich al aangemeld om mee te doen met dit festijn. Toch zijn ze nog dringend op zoek naar dames geboren in de volgende landen: België, Brazilië, Bulgarije, China, Duitsland, Egypte, Frankrijk, Griekenland, India, Indonesië, Koeweit, Polen, Portugal, Koeweit, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, Amerika, Venezuela, Vietnam en Zuid Afrika.

Maar ook als jouw land hier niet bij staat en je het leuk vindt om mee te doen, ben je van harte welkom om je aan te melden. Ervaring met Zumba is niet nodig, want Ardemia Delft geeft elke deelnemer vooraf vier gratis zumbalessen om te oefenen. Stap binnen tijdens de zumbalessen op donderdagavond om 20.00 uur in Gymzaal Brahmslaan (naast basisschool De Horizon) of op vrijdagmiddag om 16.00 uur in Wijkcentrum De Vleugel (naast winkelcentrum In de Hoven). Voor informatie kun je ook mailen naar ardemiadelft@gmail.com. Telefonisch kun je terecht bij Banafsheh via telefoonnummer 06 - 22 3890 87.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12