Terios scoort uitstekend in EuroNCAP-crashtest

Algemeen

De Daihatsu Terios is volgens Patrick van den Berg onder andere vanwege zijn relatief lichte gewicht heel makkelijk te berijden.

DELFT – De stoere Terios van Daihatsu is prima uit de onlangs gehouden EuroNCAP-crashtest gekomen.

De Daihatsu-SUV in het betaalbare segment scoorde vier sterren voor de veiligheid van de voorste inzittenden (maximum is vijf). Voor de veiligheid van kinderen kreeg de Terios drie sterren en ook de voetgangersveiligheid werd met drie sterren beloond. De bumper bood goede bescherming bij een aanrijding en de motorkap werd als adequaat beoordeeld. Niet alleen op het gebied van veiligheid staat de Terios zijn mannetje. Ook op tal van andere punten is dit een heel aantrekkelijke auto, die met een vanafprijs van 17.999 euro (1.5 16-klepper) in de showroom staat. Voor een automaatversie geldt een meerprijs van 1.000 euro. 

“Het comfort en de laadcapaciteit zijn bij de Terios ook heel belangrijk”, zegt Patrick van den Berg van Auto Nassau. “Het is een makkelijk te berijden auto, omdat hij maar 1.140 kilo weegt. De auto is 4.05 meter lang en heeft een draaicirkel van nog geen 10 meter. Ook de wielbasis van 2.60 meter komt ten goede aan het rijcomfort.” De laadcapaciteit is met de kofferruimte van 380 liter imponerend. Als de achterbank wordt neergeklapt, is de kofferruimte zelfs 755 liter. “De kofferbak heeft een lage tildrempel”, gaat Van den Berg verder. “Dat betekent dat het ook heel eenvoudig is om de bagage in te laden.” 

De Terios wordt standaard geleverd met 16-inch wielen. Ook aan de binnenkant kun je spreken van een solide geheel. Het ziet er verzorgd uit en het instrumentarium is zelfs speels vormgegeven. Een grote cilinder wordt geflankeerd door twee kleinere waarin de instrumenten huizen. Metaallook-accenten geven het dashboard een hightech-tintje. De vormgeving van de middenconsole is clean. Er zijn weinig toeters en bellen en dat komt de ergonomie ten goede. De verschillende bedieningsonderdelen zijn uitermate toegankelijk. Alle inzittenden hebben opvallend veel bewegingsvrijheid. “De Terios is ook leverbaar met vierwielaandrijving”, zegt Van den Berg. “De auto wordt dan permanent vierwielaangedreven en die versie is er vanaf 22.799 euro. Dit model is verder aan te kleden met uiteenlopende accessoires.”


Auto Nassau
Lagosweg 9
Telefoon: (015) - 256 87 79
www.auto-nassau.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12