Afbeelding

Routes Runnersworld GTL wandeltochten zijn professioneel uitgezet

Algemeen

Editie: Week 17, Jaargang 22 |

Joop Bommelé (links) en Frans Paap, twee echte wandelfanaten, hebben mooie routes uitgezet.

DELFT - Deelnemers aan de Runnersworld GTL wandeltocht, die jaarlijks in het kader van de Trompper Optiek Golden Tenloop wordt georganiseerd, kunnen zich verheugen op een geweldige wandeling.

Werden voorgaande edities uitgezet door amateurs, dit jaar heeft de organisatie twee wandelkanonnen in de arm genomen om de half 10, vijf kilometer, de ten, tien kilometer, de double en de triple ten, respectievelijk twintig en dertig kilometer, uit te zetten.
Joop Bommelé, lid van wandelsportvereniging Bomenwijk en wandelfanaat Frans Paap tekenen voor schitterende routes door Delft en omgeving. “De organisatie heeft te kampen met een teruglopend aantal deelnemers en wil de neergaande lijn graag ombuigen”, zegt Joop Bommelé. “Frans en ik zijn geroutineerd in het uitzetten van wandeltochten en omdat we al als vrijwilliger voor de Trompper Golden Tenloop in de weer waren, heeft het bestuur ons gevraagd mooie tochten uit te zetten. Ik denk dat we daarin wel geslaagd zijn.”


Uiteraard krijgen de deelnemers een routebeschrijving mee, maar daarnaast worden de routes ook uitgepijld. “In voorgaande jaren moest je het maar zien te redden met een beschrijving. Als je toevallig iets verkeerd las, dan was je letterlijk van het pad. Nu zetten we de route ook uit met pijlen. Dan kan het bijna niet misgaan. Bovendien komen de deelnemers onderweg langs een aantal rustpunten. Daar kunnen ze een consumptie kopen of eventueel even van het toilet gebruik maken. Het is ook wel leuk te weten dat de wandelaars voor een deel gebruik maken van de route van de Trompper Golden Tenloop.”


Voor het uitzetten van de tochten maakte het duo Bommelé, Paap gebruik van Google Earth. “Dat is een mooie uitvinding”, vindt Bommelé. Op de computer zet je via rechte lijnen de route uit en vervolgens plak je daar nog een paar bochten en omweggetjes tussen om aan het juiste aantal kilometers te komen. Daarna fiets ik alle routes nog een keer na om te kijken of het allemaal echt klopt zoals we het hebben bedacht.”
Paap en Bommelé zullen de komende tijd uitgebreid aandacht vragen voor hun wandeltochten. “Frans wandelt elke week en hij gaat bij elke tocht die hij loopt flyers uitdelen. Waar we kunnen, gaan we reclame maken voor de vier schitterende tochten. We kunnen mensen alleen maar aanraden om mee te doen, want er gaat niets boven gezond bewegen. “


De Runnersworld GTL wandeltochten vertrekken vanaf de winkel van Runnersworld aan het Oosteinde 235. De ‘half tien loop’ vertrekt, hoe kan het anders, om half tien.  De overige lopen om half negen. Inschrijven is mogelijk tot 12.00 uur, behalve voor de dertig kilometerlopers. Zij kunnen uiterlijk om 11.00 uur vertrekken. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro en voor dat geld ontvangen de deelnemers na afloop een schitterende medaille.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12