Afbeelding

Twaalf nieuwe herenhuizen maken Laan van Altena 'af'

wonen

Editie: Week 12, Jaargang 22 |

DELFT - Net buiten het prachtige oude centrum van Delft wordt binnenkort begonnen met de bouw van een rij nieuwe woningen aan de Laan van Altena. Met de bouw van twaalf in oude stijl ontworpen herenhuizen wordt deze sfeervolle laan afgemaakt.

De woningen worden gebouwd in de groene omgeving van het Agnetapark. Dit parkgebied werd eind negentiende eeuw bebouwd door een fabrieksdirecteur, ten behoeve van zijn arbeiders. Er kwamen 'gezonde woningen, kosthuizen, bad- en wasinrichtingen, winkels en werkplaatsen'. Inmiddels behoort het gebied tot de Unesco-erfgoedlijst.

De wijk waar de woningen deel van uitmaken, is populair. Het gaat om een zogeheten 'tuindorp', zoals deze in het begin van de twintigste eeuw vaker werden gebouwd in groeiende steden. Het Agnetapark wordt wel als eerste 'tuindorp' van Nederland gezien. Ook de nieuwe woningen hebben zowel een voor- als een achtertuin.

Vink Ontwikkeling heeft ervoor gekozen de woningen qua ontwerp te laten aansluiten bij de omgeving. De Delftse architect Alexander Nowotny heeft de woningen logisch deel uit laten maken van de Laan van Altena. Uiteraard zijn de huizen van alle moderne gemakken voorzien. Goede isolatie, eerlijke materialen en elke woning krijgt twee eigen parkeerplaatsen.

Het voordeel van de woningen is, dat zij op een steenworp afstand van het historische centrum van Delft liggen. Terrasjes, musea, winkels, uitgaansgelegenheden, alles wat een stad bruisend maakt. Maar ook kleine historische straatjes, waar de rust van de geschiedenis voelbaar is.
Bovendien is het Centraal Station eenvoudig bereikbaar, net als de verschillende uitvalswegen van de stad. Voorzieningen als winkels zijn in de buurt te vinden. Maar tegelijkertijd biedt de wijk een rustieke sfeer.

De woningen zijn ruim opgezet en de indeling is aan te passen door de kopers. Zo kan de woonkamer worden uitgebreid. Ook de indeling op de eerste verdieping is aan te passen aan de wensen van toekomstige kopers.

Aanstaande zaterdag 29 maart gaat de verkoop van de woningen van start. Op de bouwlocatie kunnen belangstellenden zich tussen 11.00 uur en 14.00 uur laten informeren over het project. Medewerkers van Van Silfhout & Hogetoorn Makelaars zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12