Afbeelding

Inside Out

sport

Editie: Week 51, Jaargang 21 |

Communiceren in het kwadraat

DELFT - Jaar in jaar uit worden onze mooie Delftse sportclubs geleid door bestuurders. Mensen die de energie ervoor hebben om de club verder te brengen. En zolang die mensen er zijn, worden er plannen gemaakt die aan de man gebracht moeten worden binnen de vereniging. Soms heel goede plannen en soms iets minder goed. Heel soms zijn ze ronduit waardeloos.
Maar wat al die plannen, ook de heel goede, met elkaar gemeen hebben, is dat ze aan de man gebracht moeten worden. Praten dus. Uitleggen waarom. Eerlijk de voordelen en de nadelen vertellen. Dan pas kunnen de mensen uit de club ook hun mening geven. Vertellen wat wel en wat niet goed is in de plannen. Praten, praten en nog eens praten! Maar al dat praten heeft alleen maar zin als er ook geluisterd wordt. Als u als bestuurder iets vertelt in de vereniging, moet het ook gehoord worden. Zo moet u ook horen wat de anderen zeggen. Praten alleen heeft geen zin. Pas als anderen horen wat er gezegd wordt, is er van communicatie sprake. Mandela zei al: ‘We praten veel maar luisteren veel te weinig’. Het klopt als een bus. Het is van alle dag en van elke plek.
Als u als goed bestuurder graag wil dat men luistert naar wat u te zeggen hebt over de club, moet u ook goed luisteren naar wat de club u te zeggen heeft. Laten we met alle mensen die met, door en voor de sportverenigingen zijn, proberen iets meer te luisteren. Als we met elkaar opgaan naar het jaar van de dialoog, dan moeten uiteindelijk de Delftse clubs er wederom veel beter van worden. En is het niet zo dat wij als bestuurders altijd het voortouw moeten nemen? Moeten wij niet het voorbeeld zijn? Laten we dan in 2014 meer  met elkaar in gesprek gaan. Maar niet alleen maar praten. Ook luisteren.

Succes in 2014

Victor Brouwer

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12