Afbeelding

Het is maar dat u het weet - 02 December 2012

vaste rubrieken

Editie: Week 49, Jaargang 20 |

Voor liefhebbers van een goeie ouwe bingo is het volgende handig om te noteren. Op zaterdag 15 december organiseert carnavalsvereniging De Kalfskoppen de jaarlijkse kerstbingo. Naast veel plezier en spanning is er een fantastisch prijzenpakket, er klinkt sfeervolle muziek en… er wacht de deelnemers een leuke verrassing. De zaal van het clubgebouw (Drumguards Delft, Estland 2) gaat om 19.30 uur open de ballen rollen vanaf 20.00 uur vrolijk in het rond. Kaarten (15 euro) zijn verkrijgbaar bij Van der Plank tweewielers (Papsouwselaan 135), Café De Nieuwe Prins (Oosteinde), Karin Middendorp (Laan van Braat 31), Aad van der Plank (Elzenlaan 18) en Bert de Visser (Aagje Dekenlaan 4).

In de Hoven Passage wordt op zaterdag 15 december een grote kerstmarkt gehouden. Op de kerstmarkt staan 60 kramen; allen sfeervol verlicht en aangekleed. De kerstmarkt is met medewerking van Groenrijk ’t Haantje voorzien van vele kerstbomen en krijgt daardoor een echte winterse uitstraling. In het midden van de markt wordt een horecaplein gemaakt waar u kunt genieten van allerlei lekkers. Poffertjes, (warme) broodjes met kip of vis, oliebollen, een lekkere puntzak patat, erwtensoep, glühwein, chocolademelk of een Kerstbiertje? Het is er allemaal en nog veel meer! Voor enige beschutting zijn er statafels en biertafels onder pagodetenten beschikbaar met daarnaast de niet weg te denken vuurkorven. De Kerstman heeft toegezegd te zullen komen, met ook wat te snoepen voor de kinderen. Er is een levende kerststal en ook een traditioneel kerstkoor zorgt voor prachtige kerstliederen die over de gehele markt te horen zijn. De Kerstmarkt start om 17.00 uur met zingen onder leiding van de Funny Bells.

Ook op zaterdag 15 december organiseert de winkeliersvereniging Ackershof de Kerstmarkt in het centrum van Pijnacker. Het feest staat gepland van 12.00 uur tot 21.00 uur. Uiteraard is er weer gezorgd voor een veelzijdig aanbod van uiteenlopende artikelen en activiteiten verdeeld over ongeveer 50 kramen. Dit zal bestaan uit kerst- en cadeau artikelen zoals diverse kleding, modeartikelen, sieraden, huis- en tuin producten, dierenbenodigdheden, lederwaren, boeken en diverse verzorgingsproducten. Uiteraard is er op de sfeervolle kerstmarkt ook gedacht aan lekkere hapjes zoals oliebollen, appelbeignets, chocolade en stroopwafels. Naast de diverse kramen is er met de draaimolen ook aan de allerkleinste gedacht. Zo zal er de gehele dag voor jong en oud veel te beleven zijn.

Deze week valt een kledingzak van het Rode Kruis door de brievenbus. Op vrijdag 7 december kunt u de zak aan de straat zetten en wordt de kledingzak opgehaald. Kleding en schoenen krijgen op deze manier een tweede bestemming. Een tweede leven in ontwikkelingslanden en Oost-Europa, waar mensen vaak dringend behoefte hebben aan extra kleding. Wat nog heel erg mooi is, wordt doorverkocht. De opbrengst hiervan komt ten goede aan het Rode Kruis in Delft, waarvan weer plaatselijke activiteiten georganiseerd kunnen worden. Activiteiten om mensen te helpen die dat zo hard nodig hebben. Zoals mensen die geen sociale contacten hebben of mensen die niet meer zelfstandig op vakantie of een dagje weg kunnen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12